Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το χρέος μας

28η Οκτώβρη, σήμερα. Τιμούμε την αντίσταση του λαού μας στην Ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη της εποχής και τον κατακτητικό πόλεμο που εξαπέλυσε. Η κυβέρνηση σύσσωμη θα παρελάσει στις επετειακές εκδηλώσεις. Εχει ήδη όμως θάψει το μήνυμα που έστειλε ο λαός μας με το αίμα του. Τα στελέχη της κρατούν συνειδητά τη σημαία της λήθης και οι μηχανισμοί της ανέλαβαν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Διώκουν όσους συνεχίζουν να κρατούν άσβεστο το λάβαρο της αντίστασης, στους νέους εισβολείς, βάρβαρους, φασίστες ιμπεριαλιστές.

Τα προσωπεία κατέρρευσαν εδώ και καιρό. Ετσι στο εδώλιο των διωκτικών μηχανισμών του κράτους οδηγούνται αύριο πέντε μέλη του αντιπολεμικού κινήματος και μαζί τους ολόκληρο το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας. Καλούνται να απολογηθούν διότι αντιστάθηκαν. Επειδή ύψωσαν ανάστημα στο βρώμικο πόλεμο των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Επειδή αντέδρασαν στην εμπλοκή της Ελλάδα στον παράνομο και άδικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και υπερασπίστηκαν το Σύνταγμα και την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Χρέος όλων: Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Να δηλώσουμε παρών στο προσκλητήριο αντίστασης, στον αγώνα για να σπάσουμε την πολιτική αυταρχισμού και καταστολής που συνοδεύει τη βαθιά αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν. Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στο αντιδημοκρατικό πλέγμα που δημιουργείται στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, παγκόσμια και έχει στόχο να θάψει κάθε υποψία ανυπακοής. Ιδιαίτερα τώρα. Γιατί ενισχύονται οι λαϊκές αντιδράσεις και αμφισβητούν την πολιτική τους.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Κάθε μέρα η εργατική τάξη στη χώρα μας - Ελληνες και αλλοδαποί - και παγκόσμια, με το αίμα της ποτίζει τα κέρδη των πλουτοκρατών. Γεννάει τα παιδιά της να γίνονται γρανάζι στην πολεμική μηχανή και θύματα στα σφαγεία που στήνει η Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη, στα Βαλκάνια, στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ηρθε η ώρα να παλέψουμε με τη γάγγραινα που τρώει τη ζωή μας. Εχουμε τη δύναμη. Αρκεί να στρατευτούμε στο μέτωπο της ταξικής αντιπαράθεσης. Συσπειρωμένοι να απαντήσουμε στην ανελέητη επίθεση των ταξικών μας αντιπάλων.

Γιατί ΕΝΟΧΗ είναι η πολιτική που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, που χαρίζει κέρδη, προνόμια, και τον κοινωνικό πλούτο στο κεφάλαιο, που γεννά πολέμους και φτώχεια για τους λαούς. Αυτή η πολιτική είναι καταδικασμένη στη συνείδησή μας. Πρέπει όμως να την καταδικάσουμε και με την ψήφο μας, αποδυναμώνοντας τους πολιτικούς εκφραστές της, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους ΣΥΝδιαχειριστές τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ