Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καπιταλιστική ζούγκλα

Ο ιρακινός λαός αντιστέκεται ακόμα ηρωικά. Σε καθημερινή βάση θρηνεί δικά του παιδιά που δολοφονούνται στυγνά από τα γεράκια του πολέμου. Στις πλάτες του, όμως, ακόμα και πάνω στα άψυχα κορμιά, στήνονται από τώρα τα σχέδια της ...ανοικοδόμησης. Σ' αυτό το πλιάτσικο, σ' αυτή τη θηριωδία, φιλοδοξούν να συμμετάσχουν, εκτός από τους Αμερικανοβρετανούς φονιάδες, κυβερνήσεις και περιβόητοι «άξονες» που δήθεν μέχρι σήμερα είχαν ταχθεί κατά του πολέμου. Χτες, αυτές τις «φιλοδοξίες» εξέφρασε ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, μιλώντας ουσιαστικά ως εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από το βήμα της «συνόδου των Ευρωπαίων σοσιαλιστών», αφού «ευχήθηκε» ο πόλεμος να τελειώσει το συντομότερο, ζήτησε ο ΟΗΕ να παίξει πρωταρχικό ρόλο στην «ανοικοδόμηση» που θα ακολουθήσει... Εντελώς προκλητικά, ζήτησε ουσιαστικά να αναλάβει ο ΟΗΕ τη μεσιτεία ανάμεσα στις αμερικανικές και στις ευρωπαϊκές εταιρίες!

«

Πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για τον ευρύτερο δυνατό επιμερισμό της ευθύνης και της συμμετοχής στο έργο της ανασυγκρότησης», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Ελληνα πρωθυπουργού. Χωρισμό σε μερίδια κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής και αποκατάσταση του βομβαρδισμένου τοπίου στο Ιράκ θέλουν οι Ευρωπαίοι κεφαλαιούχοι και ο Κ. Σημίτης αναλαμβάνει να μεταφέρει το μήνυμα στη «διεθνή κοινότητα». Εξάλλου, η κυβέρνησή του μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο εκφραστή τέτοιων επιδιώξεων, όχι μόνο γιατί έτυχε να βρίσκεται στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και γιατί έχει φροντίσει να μη δυσαρεστήσει τον αμερικανικό παράγοντα. Οι βάσεις της Σούδας, του Αράξου και του Ακτίου δουλεύουν «πυρετωδώς» εδώ και μήνες και προσφέρουν ύψιστης στρατηγικής και στρατιωτικής σημασίας υπηρεσίες στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές. Η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο είναι μεγάλη και σημαντική. Μετά τη συμμετοχή στις δολοφονίες άμαχου πληθυσμού, η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει άλλη μια «δύσκολη» αποστολή!

Θυμήθηκε, λοιπόν, ο Ελληνας πρωθυπουργός το διεθνές δίκαιο και το επικαλέστηκε, προκειμένου να γίνει με ίσους όρους το παζάρι. Δήλωσε στήριξη στο διεθνές δίκαιο, όταν, με τις συμφωνίες και τις συνθήκες που ανάμεσα στις πρώτες υπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση, το έχουν καταλύσει πλήρως, υιοθετώντας πιο «ευέλικτους» όρους, όπως «νέο δόγμα» του ΝΑΤΟ, «προληπτικά» χτυπήματα, «ανθρωπιστικές» επεμβάσεις. Οι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους είναι σίγουρο ότι και στο μέλλον θα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τον ΟΗΕ. Είτε για να παίρνουν την ...έγκρισή του για νέους πολέμους, είτε για να παίξει το ρόλο του «επιδιαιτητή» στο πλιάτσικο. Στη ζούγκλα, όταν ένα ζώο παραδοθεί στα σαγόνια των θηρίων, μέχρι να λιώσει, από επάνω του περνούν και άλλα ζώα. Ολα θέλουν ένα κομμάτι από τη λεία για να επιβιώσουν. Ολα αυτά στη ζούγκλα, με μόνο στόχο την επιβίωση... Στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, αύριο στο Ιράκ, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να ξεπεράσουν την ύφεση τα οικονομικά «τραστ», να δημιουργηθούν νέα προτεκτοράτα, προκειμένου οι ιμπεριαλιστές να ελέγχουν ολόκληρο τον πλανήτη...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ