Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ουσιαστική αριστερή ψήφος

Με τις εκλογές για την ανάδειξη τοπικών αρχών να πλησιάζουν, όλο και περισσότερο οι δυνάμεις του δικομματισμού και τα αναχώματά τους ρίχνουν στο παιχνίδι το επιχείρημα της ανάδειξης των «καλύτερων και πιο ικανών προσώπων»! Ταυτόχρονα, από τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, τους πολλούς κοινούς τους, ακόμη και από τη ΝΔ, «κλίνεται σε όλες τις πτώσεις» η ...«αριστεροσύνη» που διαθέτουν ή η προσπάθεια να παρουσιαστούν ως υπεράνω του σχήματος «Αριστεράς - Δεξιάς». Μάλιστα, διάφοροι επικεφαλής ή συμμετέχοντες ως υποψήφιοι δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι επιχειρούν να προβάλουν τα «αριστερά προσόντα» τους και την «αριστερή καταγωγή» τους. Στόχος είναι να δελεάσουν όσους θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό ψηφοφόρο, να τους βάλουν στο «πουγκί της αντιλαϊκής πολιτικής», που από κοινού έχουν διαμορφώσει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, μέσα από το θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που από κοινού στηρίζουν.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να δώσουν βάση σε όλες αυτές τις δήθεν «αριστερές» επιθέσεις από τους διάφορους διαχειριστές, που έχουν συμβάλει στη σημερινή εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - φορομπηχτικού μηχανισμού και προωθητικού μηχανισμού ό,τι πιο αντιδραστικού θέλουν να περάσουν οι πολιτικοί εκφραστές της πλουτοκρατίας. Να ξεκαθαρίσουν ότι η υποταγή και η συναίνεση με την πολιτική της ΟΝΕ, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων δεν είναι αριστερή πολιτική.

Οι πραγματικοί αριστεροί πρέπει να δουν την κάλπη της 13ης Οκτώβρη σαν ένα ακόμα βήμα καταδίκης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την πολιτική τους, ανεξάρτητα από πρόσωπα. Για το σκοπό αυτό, όμως, δεν πρέπει η ψήφος να χαθεί σε δρόμους που θα τσουβαλιάζουν και πάλι τις λαϊκές ανάγκες στο δικομματικό ντορβά. Αρα, οι αριστεροί χρειάζεται να καταδικάσουν, εκτός από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, και αυτούς, που συνεργάζονται ευρέως με το ΠΑΣΟΚ, όπως ο ΣΥΝ, ενώ υποτίθεται ότι στους μεγάλους δήμους αντιτίθενται στην πολιτική του.

Ψήφος με νόημα, για όσους θέλουν να λέγονται αριστεροί, που σημαίνει άνθρωποι που αντιτίθενται στη σημερινή κατρακύλα της ιδιωτικοποίησης των πάντων, είναι η ενίσχυση της δύναμης του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι η καλύτερη διαχείρισή της. Εγγύηση γι' αυτό αποτελούν μόνον τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις. Και αυτό δεν είναι απλά ζήτημα ικανότητας των προσώπων, αλλά κυρίως ζήτημα πολιτικής θέσης και πράξης. Και αυτή προϋπάρχει, δεν προέκυψε σήμερα στα λόγια. Εχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται μέσα στο λαό, στην καθημερινή πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές, στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Αυτά τα διαπιστευτήρια εγγύησης για συνέχιση του αγώνα και αύριο, διαθέτουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Το να κατακτηθούν περισσότερες αγωνιστικές θέσεις στις τοπικές αρχές, περισσότεροι αγωνιστές δήμαρχοι και νομάρχες, σημαίνει καλύτερες προϋποθέσεις για τη λαϊκή πάλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ