Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών

Ηταν μόλις 8.15 το πρωί, σαν σήμερα, πριν από 57 χρόνια, στις 6 Αυγούστου του 1945, όταν η Χιροσίμα εξαφανίστηκε από προσώπου Γης... Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες, παντού ερείπια, πόνος, θλίψη αλλά και πανικός... Ενας πανικός που άρχισε να «ταξιδεύει» σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κύρια επιδίωξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είχε επιτευχθεί. Ο τρόμος που σκόρπισε η ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και τρεις μέρες αργότερα στο Ναγκασάκι, είχε συγκεκριμένους στόχους. Ηταν μια προειδοποίηση κατά των σοσιαλιστικών κρατών αλλά και όλων των λαών του πλανήτη. Η εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας, είχε ξεκινήσει, μέσα από μια θηριωδία...

Ο πυρηνικός τρόμος εξακολουθεί και στις μέρες μας να κρατά σε ομηρία ολόκληρο τον πλανήτη. Περισσότερες από 30.000 πυρηνικές κεφαλές εξακολουθούν να υπάρχουν στον κόσμο. Οι ΗΠΑ παραβιάζουν ανοιχτά κάθε διεθνή συμφωνία και προχωρούν σε νέους εξοπλισμούς. Πυρηνικά όπλα είναι αποθηκευμένα, έτοιμα προς χρήση σε κάθε ήπειρο. Τα πυρηνικά προγράμματα που εκπονεί το ΝΑΤΟ, προβλέπουν την εγκατάσταση νέων πυρηνικών κεφαλών. Και οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δεν αποθηκεύουν μόνο τα όπλα τους, αλλά όποτε χρειαστεί μπορούν να τα χρησιμοποιούν.

Η φρίκη των δυο ιαπωνικών πόλεων, δυστυχώς για την ανθρωπότητα δεν έμελλε να είναι η τελευταία. Οι ΗΠΑ, με τη συνδρομή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, από το 1991 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούν ραδιενεργούς πολέμους, βομβαρδίζοντας χώρες και λαούς με τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου. Το 1991 ήταν ο Περσικός Κόλπος, το 1995 η Βοσνία, το 1999 η Σερβία και το 2001 το Αφγανιστάν. Χρησιμοποίησαν όπλα μαζικής καταστροφής που μέσα σε μια νύχτα μάλιστα τα «βάφτισαν» συμβατικά. Το απεμπλουτισμένο ουράνιο όμως και ραδιενέργεια ελκύει και καταστροφές προκαλεί στο περιβάλλον και πλήθος μορφών καρκίνων δημιουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό. Δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα ακόμα και όταν είδαν ΝΑΤΟικούς στρατιώτες που πήραν μέρος στις «ειρηνευτικές» αποστολές τους, να αργοπεθαίνουν από λευχαιμία.

Με πρόσχημα τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας», οι ιμπεριαλιστές είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα τους... Είναι σίγουρο ότι δε θα διστάσουν να δολοφονήσουν λαούς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντά τους. Μπροστά στον κυνισμό τους, το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα έχει να αντιτάξει τους αγώνες του. Οφείλει και πρέπει να δυναμώσει τις καθημερινές του μάχες, να υψώσει φωνή αντίστασης. Ο λαός της πατρίδας μας, δε μένει αμέτοχος σ' αυτούς τους αγώνες. Οργανώνεται στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα και τους φορείς του, ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Εξάλλου η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου που επικροτούν τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, για πολλοστή φορά γίνονται συμμέτοχοι και συνεργοί των εγκληματικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αύριο Τετάρτη, ο λαός του λεκανοπεδίου θα συγκεντρωθεί για να τιμήσει τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος. Θα συγκεντρωθεί για να ενώσει τη δύναμή του με τους άλλους λαούς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ