Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Διμέτωπος»

Το πόσο «άσφαιρα» ήταν τα πυρά που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά της ΝΔ, στο πλαίσιο του «διμέτωπου» που κήρυξε με την πρωτολογία του στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, φάνηκε την επόμενη μέρα, με τη δευτερολογία που εκφώνησε κατά το κλείσιμο των εργασιών. Εκεί ακριβώς πιστοποιήθηκε ότι στο στόχαστρο του «διμέτωπου» δε βρίσκεται παρά η πολιτική εκείνη πρόταση και στάση που αμφισβητεί και αντιπαλεύει το «μονόδρομο». Οτι το ουσιαστικό πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι οι αυξημένες λαϊκές διαθέσεις για αντίσταση στην εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή και φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική. Οτι ο πραγματικός στόχος του «διμέτωπου» είναι να πληγεί εκείνος ο πολιτικός φορέας που βρίσκεται στον αντίποδα των όσων (από κοινού) υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ: Το ΚΚΕ.

Το πόσο «διαφέρει» το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ το ξεκαθάρισε ο ίδιος ο κ. Σημίτης, όταν στη δευτερολογία του έφερε σαν παράδειγμα «χρηστής», «εκσυγχρονιστικής» και προπαντός «σοσιαλιστικής»... διαχείρισης από την κυβέρνησή του το θέμα του Ασφαλιστικού! «Θα θυμίσω ένα παράδειγμα μιας πετυχημένης προσπάθειας: Τη λύση του Ασφαλιστικού» (!), ήταν τα λόγια του, τα οποία λίγο αργότερα διανθίστηκαν με κορόνες κατά της... «Δεξιάς»!

Το πόσο διαφέρει η πολιτική πρακτική του ΠΑΣΟΚ από την πρακτική της ΝΔ, φάνηκε στην ίδια αυτή τοποθέτηση όταν το νεοφιλελεύθερο ντελίριο του πρωθυπουργού μετατράπηκε σε νεοσυντηρητικό παροξυσμό, αφού κατηγόρησε ολόκληρη σχεδόν την κοινωνία σαν μια «συντεχνία»(!) και τούτο επειδή τα λαϊκά στρώματα αντιδρούν στην πολιτική του. Ναυτεργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΙΚΑ, δικηγόροι, όλοι - κατά τον πρωθυπουργό - είναι «μια συντεχνιακή ομοσπονδία» (!) που θα παταχτεί από το ΠΑΣΟΚ!

Ιδού λοιπόν οι «διαφορές» του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Προς τι, επομένως, ο «διμέτωπος»; Ολη αυτή η παράσταση στήθηκε για να δοθεί η ευκαιρία στον πρωθυπουργό να επιτεθεί κατά του ΚΚΕ με εκφράσεις περί «αριστερού κρατικισμού» και «συντηρητικής Αριστεράς»! Γιατί; Επειδή σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα σαν υποζύγια των αντιλαϊκών τους πολιτικών, το ΚΚΕ στέκεται συνεπής υπερασπιστής των δικαιωμάτων τους και πρωτοπόρος οργανωτής της πάλης τους για την κατάκτησή τους. Αυτή η πάλη καθιστά την ομοιότητα τού ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ακόμα πιο ευδιάκριτη στα μάτια του λαού. Πρέπει, συνεπώς, να χτυπηθεί ο πολιτικός φορέας που αντιπαλεύει την ταξική πολιτική της κυβέρνησης κατά των μεγάλων συμφερόντων. Εκεί αποσκοπεί ο «διμέτωπος». Σε μια μονομέτωπη και ακόμα πιο αντιδραστική επίθεση κατά του λαού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ