Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Την Κυριακή όλοι στην πορεία

Μήνας έντασης της φιλειρηνικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης τούτος που διανύουμε και, μεθαύριο Κυριακή, η μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα κορυφώσει τις δραστηριότητες του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας και, ταυτόχρονα, θα αποτελέσει το έναυσμα για ένταση της δράσης, για νέους αγώνες. Αυτή τη φορά, το κάλεσμα «Ολοι στη μαραθώνια πορεία», σε κάθε πορεία, σε κάθε δραστηριότητα σε όλη τη χώρα, αποτελεί ένα κάλεσμα ζωής, ένα προσκλητήριο αγωνιστικής μαχητικής υπεράσπισης του υπέρτατου αγαθού της ειρήνης. Προσκλητήριο σε έναν αγώνα, που έχει νόημα τότε μόνον όταν στρέφεται εναντίον όσων το επιβουλεύονται, εναντίον του ιμπεριαλισμού, των εγχώριων και διεθνών οργανισμών και μηχανισμών του.

Ενα κάλεσμα, που απευθύνεται κάθε χρόνο, σε κάθε φιλειρηνιστή, σε όλους τους μαζικούς φορείς και τις οργανώσεις, μέσα από τις οποίες ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία εκφράζονται συλλογικά και δραστηριοποιούνται. Και κάθε χρόνο η ανταπόκριση σ' αυτό γίνεται ακόμα πιο επιτακτικά αναγκαία, ακριβώς γιατί, χρόνο με το χρόνο, λαοί και κινήματα έρχονται αντιμέτωποι με τη διογκούμενη βαρβαρότητα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Αντίστοιχη της βαρβαρότητάς της πρέπει να είναι η απάντηση κάθε λαού, η απάντηση και του ελληνικού λαού. Η μόνη απάντηση που καταλαβαίνει, αυτή που δίνεται στους δρόμους της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Χίλιοι λόγοι θα οδηγήσουν και φέτος χιλιάδες διαδηλωτές στον Τύμβο του Μαραθώνα, την αφετηρία της μαραθώνιας πορείας. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, χιλιάδες θα διαδηλώσουν εναντίον της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας, που πολιορκεί και κουρσεύει λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, βομβαρδίζει λαούς, επιδιώκει να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης, για να στεριώσει πιο στέρεα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Θα διαδηλώσουν για την Παλαιστίνη και το λαό της, τα παιδιά της που δολοφονούνται από την ισραηλινή πολεμική μηχανή με τη στήριξη και την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Θα διαδηλώσουν για την απύθμενη υποκρισία και το απαράμιλλο θράσος αυτών, που χτες, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βομβάρδιζαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας, αυτών που σήμερα σιωπούν για τα εγκλήματα στην Παλαιστίνη. Θα διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Βενεζουέλας, της Κολομβίας, της Κούβας. Θα διαδηλώσουν, ακόμα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, της συμμετοχής και συνευθύνης της για το ότι προστρέχει να στοιχηθεί και να δώσει χείρα βοηθείας, όση της αναλογεί, στις ιμπεριαλιστικές επιλογές και στοχεύσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, χιλιάδες θα πορευτούν και φέτος στα βήματα του μάρτυρα Γρηγόρη Λαμπράκη. Γι' αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους, επιβάλλεται χιλιάδες περισσότεροι να πλαισιώσουν τις γραμμές του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, να δώσουν ώθηση στην πάλη του. Αυτήν την πάλη, με αυτό ακριβώς το περιεχόμενο, χωρίς ταλαντεύσεις και παλινωδίες, αλλά σταθερά αντιιμπεριαλιστικά. Αυτήν την πάλη, που μπορεί να εγγυηθεί την καταστροφή της ιμπεριαλιστικής μηχανής, που κινείται μόνο με αίμα, το αίμα των λαών, κάθε φορά περισσότερο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ