Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο συναγερμός σήμανε...

Για όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει ή δε θέλουν, για άλλους λόγους που αυτοί ξέρουν, να παραδεχτούν, πού οδηγούν την ανθρωπότητα οι ιμπεριαλιστές, ο κυνισμός ορισμένων εκπροσώπων τους αρκεί για να δείξει ότι ο κύκλος, που άνοιξε στις 11 του Σεπτέμβρη, βρίσκεται ακόμα στην αρχή του. Ο καπιταλισμός για να ξεπεράσει την κρίση, την οποία ο ίδιος παράγει, γεννάει ιμπεριαλιστικούς πολέμους και καταστροφές. Το σκηνικό αυτό της παγκόσμιας δικτατορίας της «νέας τάξης πραγμάτων» στήνεται συστηματικά, κομμάτι κομμάτι.

Τα όσα περιλαμβάνονται στην προχτεσινή επιστολή του Αμερικανού πρεσβευτή στα Ηνωμένα Εθνη, Τζον Νεγκρεπόντε, είναι αποκαλυπτικά. Σύμφωνα με αυτά, το Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν και ο Μπιν Λάντεν είναι μόνον η αρχή, καθώς «οι έρευνες είναι ακόμα στο πρώτο στάδιο» και «στην πορεία ίσως βρούμε πως η αυτοάμυνά μας απαιτεί περαιτέρω δράση σε βάρος άλλων οργανισμών και άλλων χωρών». Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι το χτύπημα της 11ης του Σεπτέμβρη, ανεξαρτήτως αυτουργών - φυσικών και ηθικών - και κινήτρων που αυτοί είχαν, έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία για να ξετυλιχτούν τα σχέδια των αμερικανικών επιτελείων, τα οποία είναι γνωστό πως εδώ και καιρό εξυφαίνονταν. Εξάλλου, η φιλολογία περί τρομοκρατίας έχει ξεκινήσει προ πολλού, πριν υπάρξει οποιοδήποτε χτύπημα επί του αμερικανικού εδάφους.

Τώρα δε διστάζουν να βγάλουν στο φως το τμήμα αυτών των σχεδίων που ήδη δρομολογείται η υλοποίησή τους. Ετσι, λοιπόν, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ζητάει «νομιμοποίηση» του πολέμου που ανήγγειλε ο Μπους με το διάγγελμά του. Ενός πολέμου μεγάλης διάρκειας και χωρίς όρια με χαρακτηριστικά παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής εκστρατείας. Το Αφγανιστάν, είπε στο πολεμικό του διάγγελμα ο Μπους, «είναι ένα μέρος της εκστρατείας εναντίον της τρομοκρατίας, είναι ένα από τα μέτωπα του πολέμου», καθώς «η μάχη είναι ευρύτερη» και σ' αυτή «κάθε κράτος πρέπει να κάνει την επιλογή του, δεν πρέπει να υπάρχει ουδέτερο έδαφος». Και ζήτησε από τους Αμερικανούς υπομονή και πολλές θυσίες για τον πόλεμο αυτό, όπου «υπερασπιζόμαστε όχι μόνο την ελευθερία μας αλλά την ελευθερία των ανθρώπων παντού».

Ολα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά η σειρήνα του μεγάλου συναγερμού, που σημαίνει παγκόσμια και στη χώρα μας, για λαϊκή κινητοποίηση και εγρήγορση ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, που τον γεννάει. Είναι ένα ηχηρό χαστούκι στους ντόπιους υπαλλήλους της υποτέλειας, οι οποίοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδιση, με ξεδιάντροπο τρόπο, του πολέμου που κήρυξαν ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, «βομβαρδίζοντας» κάθε εμπόδιο που συναντάνε στο έργο τους, σε όλους αυτούς που χτυπάνε λυσσασμένα το ΚΚΕ γιατί «υπερβάλλει»(!) επειδή καταγγέλλει τον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν και συντάσσεται με όλους τους λαούς, μαζί και τον αμερικανικό, που σηκώνουν ανάστημα στον ιμπεριαλισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ