Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να φτάσει παντού το μήνυμα του ΚΚΕ

Αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία για να δοθεί δύναμη και προοπτική στη λαϊκή πάλη! Δεν είναι ευχή, είναι απαίτηση των καιρών και των χιλιάδων αγωνιστών που πορεύτηκαν μαζί στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, στους αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση, για δημόσια δωρεάν σύγχρονη Υγεία, στους αγώνες ενάντια στον «τρομονόμο», που «ψήθηκαν» στο καμίνι της ταξικής πάλης. Είναι απαίτηση που γίνεται πράξη. Είναι η πρόσκληση του ΚΚΕ που βρίσκει έδαφος στις λαϊκές συνειδήσεις, ανταπόκριση και απήχηση. Τη διαπίστωση την υπογράφει η επιτυχία που συνάντησε η πλατιά πολιτική εξόρμηση του Κόμματος, που εξακολουθεί να ξετυλίγεται σε όλη τη χώρα. Η επιτυχία των μεγάλων λαϊκών συγκεντρώσεων, που έγιναν ήδη στην επαρχία και στην Αθήνα, στέλνοντας μήνυμα πως είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και ετοιμοπόλεμοι.

Επιτυχία που οπλίζει με περισσότερη δύναμη τους κομμουνιστές μα και τους ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες, τους αγωνιστές που με συνέπεια στέκονται στη μάχη για τα λαϊκά εργατικά συμφέροντα. Δύναμη για να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμισμό. Μαζί, χέρι χέρι, στους χώρους δουλιάς, στα χωριά και στις πόλεις για την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στα κυβερνητικά αντιασφαλιστικά σχέδια, στους «τρομονόμους», στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική. Μαζί στην κοινή δράση, που είναι τέτοια ακριβώς: Και κοινή και δράση. Για την προώθηση της αγωνιστικής ενότητας της εργατικής τάξης, της κοινωνικής συμμαχίας με τα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, με τη νεολαία, στη γραμμή της διεκδίκησης σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων.

Συνεχίζουμε λοιπόν πιο δυνατά. Στο πλευρό μας βαδίζουν πολλοί. Θέλουμε όμως και επιδιώκουμε να ανταμώσουμε στον αγώνα με όσο το δυνατόν περισσότερους. Εντείνουμε την προσπάθειά μας να ακουστεί πλατιά αυτό που έχουμε να πούμε στον ελληνικό λαό. Πως είναι πια η ώρα, είναι επιτακτική η ανάγκη, να κάνει την οργή και τη δυσαρέσκειά του ουσιαστική διαφωνία με την πολιτική που συμφέρει την πλουτοκρατία, με τις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να αποδυναμώσει τα κόμματα που την εκφράζουν. Να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Να «βάλει πλάτη» στη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου κόντρα στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό.

Το κάλεσμά μας συγκεκριμένο, ρητό και κατηγορηματικό. Ούτε μισόλογα, ούτε «ήξεις- αφήξεις». Εξακολουθούμε να το απευθύνουμε πλατιά στο λαό, μοχθώντας μαζί του, πρωτοπορώντας στους αγώνες του, ενημερώνοντάς τον, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης του. Συνεχίζουμε την πλατιά πολιτική εξόρμηση που από τα πράγματα αναδεικνύεται σε βαρυσήμαντη πολιτική πρωτοβουλία. Γιατί αυτή είναι η πιο κρίσιμη ώρα. Η ώρα που η απονεύρωση του κινήματος, η «νάρκωση» του λαού επιτάσσει σιωπή και παραμύθια ταξικής συνεργασίας, κοινωνικών διαλόγων και δήθεν ακυβερνησίας. Αυτή την ώρα τα αντιλαϊκά μέτρα προωθούνται με αμείωτη ένταση. Γι' αυτό αυτή η ώρα απαιτεί τη μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση.

Οι κομμουνιστές και όσοι πάλεψαν και παλεύουν μαζί μας θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την παραπέρα ανάπτυξη της λαϊκής πάλης. Αναλάβαμε αυτή τη δέσμευση ενώπιον των πολυπληθών ακροατηρίων της πολιτικής εξόρμησης. Την ανανεώνουμε καθημερινά, κρατώντας σφιχτά το χέρι των συναγωνιστών μας, δίνοντας ώθηση στην κοινή δράση πάνω σε συγκεκριμένα αιτήματα, σαφείς στόχους, πολεμώντας αιτίες και όχι συμπτώματα. Και έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε πως καθημερινά ακόμη περισσότεροι θα δηλώνουν «παρών» στο αγωνιστικό προσκλητήριο. Συνεχίζουμε καθημερινά, ακούραστα, όλο το καλοκαίρι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ