Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εκτροπή «στην πράξη»

Η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι (προσέξτε!) «ο τρομονόμος θα πάρει την τελική του μορφή στην πράξη» (!), δήλωση της οποίας μνεία έγινε χτες στη Βουλή, συνιστά απόδειξη ότι απέναντί μας έχουμε, όχι μόνο ένα νομοθέτημα - έκτρωμα, αλλά μια συνολικά εκτρωματική αντίληψη περί «δημοκρατίας». Μια αντίληψη, που συνάδει απολύτως με την τακτική κατά των «υπόπτων», που λέει: «Πρώτα τον τυλίγουμε σε μια κόλλα χαρτί και μετά εφευρίσκουμε και τις κατηγορίες που θα του φορτώσουμε»!

Αλήθεια, πόσο εφιαλτική διαγράφεται η «πράξη», για την οποία μας προϊδέασε ο υπουργός; Αλήθεια, τι κρύβεται πίσω από τούτο το ιδιότυπο υπουργικό υπονοούμενο του στιλ: «Και να δεις τι σου έχω για μετά»;.. Η καθαρότητα της απειλής είναι τόσο κυνικά διατυπωμένη, που κανείς δεν μπορεί να έχει αυταπάτες. Αλήθεια, μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η απειλή για τον ελληνικό λαό;

Μια πρώτη απάντηση δίνει το ίδιο το παρελθόν των κυβερνώντων. Ο «τρομοκράτης» (!) ελληνικός λαός θυμάται ότι όταν η Αθήνα τέθηκε σε καθεστώς «κατοχής» από τον Κλίντον, η έφοδος των ΜΑΤ και των χημικών κατά των διαδηλωτών ξεκίνησε από το Σύνταγμα και τελείωσε στη Λένορμαν! Ο ελληνικός λαός θυμάται ότι κάθε φορά που κατηγορήθηκε για συμπεριφορές που «τρομοκρατούσαν» το κατεστημένο, την επομένη τα χωράφια των αγροτών γέμισαν αστυνομικές αύρες, τα σχολεία με εισαγγελείς και οι συγκεντρώσεις των οικοδόμων με χαφιέδες!

Ας μην ισχυριστεί κανείς ότι μιλάμε για ανόμοια πράγματα. Διότι ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωρίζει ποιον θεωρούν «τρομοκράτη» οι Αμερικανοί φίλοι του. Στην πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με θέμα την τρομοκρατία στην Ελλάδα, οι φωτογραφίες - που απεικόνιζαν τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού - με τις οποίες φρόντισε η CIA να διανθίσει το «κατηγορητήριό της» ήταν εύγλωττες για το ποιον θεωρούν «τρομοκράτη» οι ΗΠΑ.

Αυτή είναι η πρακτική των κυβερνώντων. Τι να περιμένουμε στο μέλλον, λοιπόν, τώρα μάλιστα που η αντιδημοκρατική τους εκτροπή ψηφίστηκε κιόλας με τη μορφή νόμου; Δε χρειάζονται «προφητείες» για το καθεστώς που έρχεται να επιβληθεί και «στην πράξη». Τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν είναι απτές αποδείξεις αυτής ακριβώς της αντιδημοκρατικής εκτροπής:

α) Οι διατάξεις του «τρομονόμου», από τον έλεγχο του DΝΑ μέχρι την πλήρη κατάλυση του απαραβίαστου της ιδιωτικής ζωής και την αναγόρευση του χαφιεδισμού σε αποδεκτή δικονομική πρακτική, παρέχουν τη νομιμοποίηση των διωκτικών αρχών να ποινικοποιούν κατά το δοκούν κάθε κοινωνική και πολιτική δράση.

β) Ο τρόπος θεσμοθέτησης αυτού του τερατουργήματος, με μια κοινοβουλευτική διαδικασία - παρωδία, παρά και ενάντια στο σύνολο σχεδόν των μαζικών φορέων, των επιστημονικών φορέων, του δικηγορικού κόσμου, η ψήφιση δηλαδή ενός νόμου παρά και ενάντια στην κοινωνία, δηλώνει τι υπάρχει πίσω από το περιτύλιγμα και αποδεικνύει κυρίως τις διαθέσεις όσων το επέβαλαν.

γ) Η ευφορία των Αμερικανών για το γεγονός ότι μετά τη συμφωνία «δικαστικής συνδρομής» και το πρωτόκολλο «αστυνομικής συνεργασίας» των ΗΠΑ με την Ελλάδα, πρόσθεσαν έναν ακόμα - το μεγαλύτερο ίσως - χαλκά σ' αυτήν την αλυσίδα καταστολής, που τους επιτρέπει να δρουν ως «παρααστυνομία» στο εσωτερικό της χώρας, πιστοποιεί επίσης ότι η «πράξη» που μας ...υπόσχεται ο κύριος υπουργός θα είναι αντίστοιχη των επιθυμιών των «σερίφηδων» της «νέας τάξης».

Ο «τρομονόμος» είναι από χτες σήμα κατατεθέν του κράτους της αστυνομοκρατίας και της αμερικανοκρατίας στην Ελλάδα. Η εφαρμογή του στην «πράξη» έχει ήδη αρχίσει. Στον ελληνικό λαό δεν απομένει παρά ένα και μόνο: Να ακυρώσει και να καταργήσει το έκτρωμα. Στην πράξη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ