Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μαχητικά μπροστά

Μαχητικά μπροστά, με αποφασιστικότητα και συναίσθηση της ευθύνης πως εμείς οι κομμουνιστές έχουμε, ένα το κρατούμενο, την πιο στέρεη βάση, για να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Γιατί, μαζί με το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του ΚΚΕ, το 16ο Συνέδριό του, σταθμός στην ιστορία του, γίνεται μια νέα αφετηρία, προκειμένου το άμεσο πολιτικό καθήκον της οικοδόμησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, να παίρνει «σάρκα και οστά» με τους αγώνες, μέσα στους αγώνες, για τα κρίσιμα μεγάλα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, έτσι που η πολιτική διέξοδος προς όφελος του λαού να γίνεται ολοένα και πιο ορατή. Και όσο πιο ορατή γίνεται, τόσο η αντικειμενική ρεαλιστικότητα της ανατροπής της πολιτικής και της εξουσίας των μεγαλοεπιχειρηματιών θα γίνεται στόχος και σκοπός της οργανωμένης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, που θα συσπειρώνει στις γραμμές της τη μαχητική λαϊκή πλειοψηφία, ως ανατρεπτική δύναμη.

Το 16ο Συνέδριο, με τις αποφάσεις του, δίνει όλη εκείνη την προωθητική δύναμη που χρειάζεται για τους στόχους που χάραξε για ολόκληρο το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα, αλλά και για τους σκοπούς της πάλης. Κόμμα και Μέτωπο, στην αλληλοσχέση και αλληλοσύνδεσή τους, είναι το στίγμα του Συνεδρίου. Κόμμα, με ολόπλευρα προσανατολισμένη τη δράση του στην εργατική τάξη και τη νεολαία, σαν θεμέλιο για να γίνεται το εργατικό κίνημα ικανό να τραβά στους αγώνες τα πιο μαχητικά τμήματα των μικροαστικών στρωμάτων της πόλης, των φτωχών και των μεσαίων αγροτών, ενάντια στον κοινό αντίπαλο. Κόμμα πανίσχυρο, ιδεολογικοπολιτικά και οργανωτικά, με δυνάμεις στα εργοστάσια και τους τόπους δουλιάς, ριζωμένο παντού, όπου ζει και δουλεύει η εργατική τάξη. Η προώθηση των αποφάσεων του Συνεδρίου είναι υπόθεση ολόκληρου του Κόμματος, αλλά η ολοένα και πιο αποφασιστική ισχυροποίηση του Κόμματος, επίσης δική του υπόθεση, είναι και προϋπόθεση για το χτίσιμο του Μετώπου.

Το 16ο Συνέδριο ενίσχυσε την ιδεολογικοπολιτική ενότητα του Κόμματος στο ισχυρό του θεμέλιο, που είναι η στρατηγική και η τακτική του, η μεταξύ τους σχέση, όπως εκφράστηκε από τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου. Η νέα Κεντρική Επιτροπή εξέλεξε το νέο Πολιτικό Γραφείο. Την επόμενη βδομάδα, θα δώσει στη δημοσιότητα τις αποφάσεις του Συνεδρίου.

Μπορεί στα χνάρια που βαδίσαμε ως το 16ο Συνέδριο να διαγράφεται η αναγκαία ωριμότητα και αποφασιστικότητα, ώστε να εφορμήσουμε με βάση τις αποφάσεις για τους στόχους που θέτουμε. Μα, πρώτ' απ' όλα, αυτό απαιτεί, χωρίς κανένα εφησυχασμό, από τώρα, από σήμερα κιόλας, την οργάνωση της δουλιάς. Ολοκληρώνοντας την οικονομική εξόρμηση προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, με την υπερκάλυψη των πλάνων. Ενισχύοντας και πλαταίνοντας τους δεσμούς με τους εργάτες, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου.

Πρέπει η δουλιά μας να κάνει άλμα προς τα μπρος και μπορεί να το κάνει. Αρχίζοντας από τη μελέτη και αφομοίωση των αποφάσεων, για να περάσουμε στην εφαρμογή τους στη δράση. Τη δράση, που θα αναπτύσσεται σε συνθήκες αυξανόμενης έντασης της επίθεσης του κεφαλαίου στα εργασιακά και, γενικότερα, τα λαϊκά δικαιώματα, σε συνθήκες που η άρχουσα τάξη ψάχνει προσαρμογές στο πολιτικό της σύστημα, προκειμένου να παρατείνει με αναχώματα και εμπόδια τη ριζική στροφή του λαού στο δικό του Μέτωπο. Με τη δύναμη του Συνεδρίου, θα ακυρώνουμε τα σχέδιά τους. Με τη δράση του Κόμματος, όλων μας, θ' ανοίγουμε το δρόμο του Μετώπου. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Να ανασκουμπωθούμε, λοιπόν...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ