Σάββατο 19 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια

Η συγκυβέρνηση είναι θορυβημένη από τη λαϊκή αντίδραση ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα. Εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν και αυτό δεν αφορά μόνο το φόρο που έρχεται ενσωματωμένος στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο, φαΐ, γιατρό, φάρμακα, παιδικό σταθμό. Βασικές κοινωνικές ανάγκες δεν καλύπτονται. Αυτή η πραγματικότητα έρχεται και δένει με τον οργανωμένο αγώνα, με τη συνειδητή πάλη ενάντια στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη, ενάντια στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων. Οι καθημερινές παρεμβάσεις είναι δεκάδες σε όλη τη χώρα. Σωματεία, συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς, συσπειρώνουν όλο και περισσότερους που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα και αρνούνται οργανωμένα να το κάνουν.

Πριν μερικές μέρες, στη Βουλή ο αρχηγός της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, ανέφερε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για όσους αποδεδειγμένα (σ.σ. και μόνο γι' αυτούς) δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Στην πραγματικότητα, προσπάθησε να στρογγυλέψει κάπως το βάρβαρο μέτρο, παίρνοντας υπόψη την αντίδραση που έχει ξεσηκωθεί. Το ίδιο έκαναν η Ντ. Μπακογιάννη λέγοντας να μην πληρώσουν οι άνεργοι, ο ΛΑ.Ο.Σ., που είπε να μην πληρώσουν οι έχοντες σπίτι κάτω από 120 τετραγωνικά. Ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, προχτές, συνέχισε τους άθλιους εκβιασμούς περί διακοπής ρεύματος σε όποιον δεν πληρώσει και ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες διευκολύνσεις σε ευπαθείς ομάδες. Η ουσία είναι η εξής: Ο εκβιασμός της συγκυβέρνησης προς τις λαϊκές οικογένειες, ότι αν δεν πληρώσουν το βάρβαρο και εξοντωτικό χαράτσι θα τους κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι απάνθρωπος. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, ακόμα και σ' αυτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας. Η απειλή για διακοπή του ρεύματος είναι καθ' όλα παράνομη και αντιδραστική.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το βαθιά αντιδραστικό αυτό μέτρο, όπως και το χαράτσι με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, είχε εκφράσει την αντίθεσή του και είχε καλέσει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τα νέα ζευγάρια, τις γυναίκες, να αντιδράσουν, μέσα από σωματεία, συλλόγους, μαζικούς φορείς. Είχε επισημάνει ότι ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει ΠΑΜΕ, συνδικάτο με ταξικό προσανατολισμό, μαζικός φορέας, πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία του καθενός, για να οργανωθεί αγώνας με στόχο την κατάργηση του μέτρου στην πράξη.

Αυτό το κάλεσμα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από το λαό. Το φανερώνουν τα εκβιαστικά διλήμματα, οι απειλές από τη συγκυβέρνηση. Το φανερώνουν τα δήθεν φτιασιδώματα που πρότειναν η ΝΔ, η Ντ. Μπακογιάννη, ο ΛΑ.Ο.Σ. Μπορούμε να τους στριμώξουμε να τα καταργήσουν. Γι' αυτό σε κάθε κλάδο και λαϊκή συνοικία πρέπει να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά η εργατική - λαϊκή οργάνωση, πρωτοβουλία και αλληλεγγύη. Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές. Να μην κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια. Είναι καιρός ο λαός να δείξει πιο αποφασιστικά την οργανωμένη του δύναμη και τη συμμαχία του. Να περάσει στην αντεπίθεση. Πάλη να καταργηθούν τα χαράτσια. Να μην κάνει άλλες θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ