Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11115

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ενταση αδιεξόδων των αστών στη διαχείριση της κρίσης

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ
Τη Δευτέρα η πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

ΣΕΛ.  3

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δυναμώνει τον αγώνα των χαλυβουργών

Την αλληλεγγύη των Ελλήνων εργατών, της νεολαίας, των γυναικών, άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων συνοδεύει η διεθνής αλληλεγγύη εργατών από πολλές χώρες του κόσμου

Η ενίσχυση της ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αποτελεί σημαντικό στυλοβάτη και στήριγμα για να συνεχίσουν τον σκληρό αγώνα που δίνουν για 19η μέρα και γίνεται πηγή διδαγμάτων για την οργάνωση της ταξικής πάλης των εργατών που ενισχύει την αστείρευτη, ανεξάντλητη δύναμή τους. Μαζί με εργατικά σωματεία άλλων κλάδων, η αλληλεγγύη εκφράζεται καθημερινά από φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές, νεολαίους, μαθητές και γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Την ταξική αλληλεγγύη των εργατών και από πολλές χώρες του κόσμου δέχονται οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» για τον περήφανο αγώνα που δίνουν.


ΣΕΛ.  6   -   7

Motion Team

38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν, χτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, ενάντια στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου για το μέλλον και τη ζωή που αξίζει σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο και τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973.


ΣΕΛ.  8  -  9

Προς τον Απ. Κακλαμάνη

Είναι δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ, όπως και κάθε κόμματος, να συμμαχεί με όποιον ταιριάζουν τα χνότα του. Ετσι, η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με το ΛΑ.Ο.Σ. και τη ΝΔ δείχνει ότι και τα τρία κόμματα έχουν την ίδια στρατηγική. Οι μεταξύ τους διαφορές είναι δευτερεύουσας σημασίας και πάντως εντάσσονται και αυτές στην υπεράσπιση του καπιταλιστικού συστήματος.

Μιλώντας χτες στη ΝΕΤ ο Απ. Κακλαμάνης υπεράσπισε με μία ταχυδακτυλουργία τη συμμαχία τους με τους νοσταλγούς του Μεταξά. Υποστήριξε ότι και το ΚΚΕ το 1989 συνεργάστηκε με τον Καρατζαφέρη, αφού ο Καρατζαφέρης βρισκόταν στη ΝΔ.

Είναι φανερό ότι ο Απ. Κακλαμάνης και συνολικά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παίρνουν υπό την προστασία τους τον αντικομμουνισμό, την προβοκάτσια, την εντεταλμένη υπηρεσία και τη συκοφαντία, ό,τι δηλαδή εκπροσωπεί το ΛΑ.Ο.Σ. Επόμενο, αφού επί χρόνια το ΛΑ.Ο.Σ. είναι κυρίως εκείνο που φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Επόμενο, αφού ο αντικομμουνισμός χρειάζεται τους Κακλαμάνηδες, γιατί είναι και αυτός μέρος του αστικού πολιτικού τους συστήματος, του σάπιου από την κορυφή ως τα νύχια, άρα και ιστορικά ξεπερασμένου.

Να χαίρονται, λοιπόν, τη συνεργασία τους στο μαύρο μέτωπο, που περιέχει διάφορα φρούτα του ίδιου μπαξέ.



«ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ» ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Τεχνογνωσία» από τα κιτάπια του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  10
ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για τη θέρμανση στους παιδικούς σταθμούς

Αμεση παρέμβαση ενάντια στην πολιτική που μεταξύ των άλλων εγκαταλείπει χωρίς θέρμανση τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ. Σήμερα στις 11 π.μ., η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο της Αθήνας.


ΣΕΛ.  3
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τεράστιες ελλείψεις υλικών

ΣΕΛ.  32
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Ενταση δράσης ενάντια στα χαράτσια

ΣΕΛ.  16   -   17
ΠΑΣΥ
Κόντρα στις παρακρατήσεις αγροτικών επιδοτήσεων

ΣΕΛ.  21
ΑμΕΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Οργάνωση και δράση

ΣΕΛ.  18
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στο σφυρί το «Ελληνικό»

ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ