Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συμπόρευση της νεολαίας με το ΚΚΕ

Προχτές, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, με μαζικές συγκεντρώσεις, συναυλίες, πικετοφορίες κι άλλες παρεμβάσεις κάλεσε τους νέους εργαζόμενους, τους νέους άνεργους, τους νέους που βρίσκονται στα θρανία, να μην ανεχτούν τα νέα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον τους, να οργανωθούν, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να ξεσηκωθούν.

Οι νέοι άνθρωποι έχουν νιώσει ήδη στη ζωή τους τις συνέπειες των μέτρων που έχουν περάσει μέχρι σήμερα. Η πλειοψηφία της νεολαίας που προέρχεται ή ανήκει ήδη στην εργατική τάξη, τα παιδιά των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, μοιράζονται τις αγωνίες των οικογενειών τους για το εισόδημα που δε φτάνει, τους λογαριασμούς που φουσκώνουν, την ανεργία που χτυπάει λίγο - πολύ σε κάθε οικογένεια. Νιώθουν ήδη τα μεγάλα εμπόδια που μπαίνουν για τα νέα ζευγάρια για τη δημιουργία οικογένειας. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Οι ελπίδες των νέων ανθρώπων που πρωτομπαίνουν στην παραγωγή με 500 ευρώ, ότι αρκεί για δυο - τρία χρόνια να κάνουν θυσίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια σταθερή καλή δουλειά μετά... εξανεμίζονται. Οι αυταπάτες ότι με ένα πτυχίο σε κάποια ειδικότητα θα έχουν καλύτερες εργασιακές προοπτικές... τελειώνουν.

Το αδιέξοδο που νιώθει κάθε νέος για την εργασιακή του προοπτική δεν είναι ατομική του υπόθεση, δεν είναι ατομικό του πρόβλημα. Η εργασιακή ζούγκλα αφορά τους πάντες και ήρθε για να μείνει. Αυτό γίνεται φανερό αν σκεφτούν οι νέοι ότι τα μέτρα που επιβάλλονται σήμερα για να τους κάνουν πιο φτηνούς εργάτες, είχαν σχεδιαστεί κι είχαν προταθεί στη χώρα μας και πριν την κρίση, ενώ είχαν παρθεί ανάλογα μέτρα σε άλλες χώρες πριν την κρίση. Τα μέτρα αφορούν το μέλλον όλων των εργατών. Και η αγανάκτηση, το «δεν πάει άλλο» που όλοι σήμερα ξεστομίζουν αυτόματα, δεν θα οδηγήσει πουθενά αν δεν ξεσηκωθούν, αν δεν οργανωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να πάρουν τη ζωή και το μέλλον τους στα χέρια τους.

Και για να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, για να μπορέσουν οι σημερινοί νέοι να φτιάξουν τη ζωή που ονειρεύονται και που τους αξίζει, με θυσίες τέτοιες που να πιάνουν τόπο και να έχουν αποτέλεσμα, πρέπει να βαδίσουν το δρόμο που οδηγεί στην κατάργηση των εκμεταλλευτών. Δουλειά για όλους, τέτοια που να καλύπτει τις ανάγκες τους, μπορεί να υπάρξει μόνο αν ο πλούτος που παράγεται δεν πάει σε μια δράκα κεφαλαιοκρατών, αλλά σ' αυτούς που τον παράγουν. Αυτό γίνεται πιο φανερό σήμερα που λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αποκαλύπτονται τα αδιέξοδα ολόκληρου του συστήματος. Κανένα μείγμα διαφορετικής πολιτικής δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού, αν ο ίδιος ο λαός δεν οργανωθεί και δε βάλει ρότα για την εξουσία.

Γι' αυτό κι έχουν μεγάλη σημασία οι πρωτοβουλίες της ΚΝΕ, που ξετυλίγει τη δράση της έτσι ώστε να μετουσιωθούν σε συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα της νεολαίας σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, να συμβάλλουν στην αλλαγή των συσχετισμών, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, για ένα φωτεινό μέλλον.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ