Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τώρα οργανωμένη λαϊκή δράση

Από την πρώτη στιγμή, τα στελέχη και μέλη του Κόμματος βρέθηκαν κοντά σ' εκείνους που χτυπιούνται από την πύρινη λαίλαπα στις πληγείσες περιοχές, καλώντας σε λαϊκή δράση, αλλά και θέτοντας τις δυνάμεις τους στη διάθεση των αρμόδιων για την πυρόσβεση υπηρεσιών. Το έκαναν όχι μόνο λόγω των κρίσιμων εξελίξεων, αλλά πρώτα απ' όλα γιατί αυτή τη στάση υπαγορεύει η ίδια η αποστολή του Κόμματος: Η ολόπλευρη κινητοποίηση για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Αυτή η στάση επιβεβαιώνει και αποδεικνύει τη συνέπεια λόγων και έργων του Κόμματος, που αποτυπώνεται στην καθημερινή δράση των κομμουνιστών, στη δράση μέσα από τους μαζικούς φορείς. Απορρέει από τη στρατηγική του Κόμματος, τη σταθερή και στοχοπροσηλωμένη πολιτική δράση που απαιτούν οι λαϊκές ανάγκες.

Τη σημασία αυτής της πρωτοπόρας δράσης για τη λαϊκή ενεργοποίηση ανέδειξαν και οι ανακοινώσεις των ΚΟ Αττικής και Αθήνας που καλούσαν μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για την προστασία και περιφρούρηση των δασών. Ο πύρινος όλεθρος στον οποίο «τυλίχτηκε» η Βορειοανατολική Αττική υπογραμμίζει την ανάγκη ο λαός να αναλάβει ο ίδιος δράση για τη ζωή του. Να πάρει στα χέρια του την υπόθεση αυτή, όχι αντικαθιστώντας ή «μπαλώνοντας» το ρόλο και την ευθύνη που έχουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών κλπ., αλλά αναπτύσσοντας ολομέτωπο αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων του. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς μαζική, οργανωμένη πάλη, με στόχο την οικοδόμηση λαϊκού μετώπου για μια οικονομία και μια εξουσία που θα είναι ταγμένη αποκλειστικά στην υπηρεσία των συμφερόντων του λαού.

Αν τέτοιες ώρες διάφοροι θεωρούν και τονίζουν ότι «δεν είναι ώρα για πολιτικές δηλώσεις», συμβάλλοντας (εκούσια ή ακούσια δεν έχει σημασία) στη συσκότιση των αιτιών και την απαλλαγή των ενόχων, το ΚΚΕ απευθύνεται καθαρά στο λαό και τον καλεί να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Να οπλιστεί με αυτά και να αναλάβει δράση για την ανατροπή της πολιτικής που ευνοεί ή προκαλεί εγκλήματα όπως αυτό που εκτυλίσσεται από προχτές στην Αττική. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς: Μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική φύλαξη των δασών χωρίς ενιαίο και δημόσιο φορέα διαχείρισης και προστασίας της δασικής περιουσίας, που θα καταρτίζει και θα υλοποιεί πλάνο κεντρικά σχεδιασμένο και συντονισμένο με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής; Οταν οι κυβερνήσεις αφήνουν την Πυροσβεστική όχι μόνο με ελλιπές προσωπικό, αλλά και με «ελαστικές» σχέσεις απασχόλησης, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξασφάλιση, αξιοποίηση και επέκταση των ειδικών εφοδίων και γνώσεων που χρειάζονται - υπερασπίζει ή υπονομεύει τα λαϊκά συμφέροντα; Είναι δυνατόν οι πολιτικές δυνάμεις, που ενισχύουν θεσμικά και νομικά το ξεπούλημα της γης, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δασών;

Η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη. Η απογοήτευση και η μοιρολατρία δεν ταιριάζει στους εργαζόμενους, όταν μάλιστα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να οικοδομήσουν την κοινωνία που δε θα υπηρετεί το κέρδος. Οπλισμένοι με την πείρα τους, χωρίς καμιά αναβολή, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ενάντια και κόντρα στην πολιτική που χτυπά βάρβαρα κάθε πτυχή της ζωής τους. Να αγωνιστεί για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε κάθε επίπεδο. Μέχρι το τέλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ