Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντίσταση στην ομοβροντία αντιλαϊκών μέτρων

Με ομοβροντία από μέτρα αντιλαϊκής πολιτικής η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία επιχειρεί την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση. Τόσο οι ίδιοι οι καπιταλιστές όσο και πολιτικοί διαχειριστές και άλλοι σφογγοκωλάριοι του εκμεταλλευτικού συστήματος γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έξοδος από την καπιταλιστική κρίση δεν μπορεί να είναι χωρίς συνέπειες. Γι' αυτό ακριβώς τις τελευταίες μέρες κλιμακώνουν την απάνθρωπη πολιτική τους, γι' αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί προκλητικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας - επιχειρηματικότητας. Οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί και τα διάφορα όργανά τους - ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ - όλα τα αντιλαϊκά σφυριά σε συγχορδία επιχειρούν σε βάρος του μόχθου των εργατών, των λαϊκών νοικοκυριών, σε βάρος όλων όσοι παράγουν τον κοινωνικό πλούτο. Μαζί τους είναι και οι όποιοι επίδοξοι μελλοντικοί διαχειριστές της πολιτικής αυτής, ο καθένας από το «πόστο» του, όπως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι οι άλλες δυνάμεις που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο της υποταγής.

Οι κεφαλαιοκράτες ετοιμάζουν τα χειρότερα. Το πόρισμα του ΔΝΤ δείχνει ανάγλυφα τον εφιάλτη που σχεδιάζουν. Αξιώνουν ακόμη και τη κατάργηση δύο συντάξεων το χρόνο - δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα καλοκαιρινής άδειας. Και από κοντά μέτρα για την ενίσχυση της απλήρωτης - ευέλικτης εργασίας, παραπέρα αύξηση σε μια σειρά από ειδικούς φόρους πάνω στην πλατιά λαϊκή κατανάλωση (ΦΠΑ κ.ά.). Στο στόχαστρό τους βάζουν κάθε πτυχή της ζωής και της εργασίας των λαϊκών στρωμάτων. Αξιώνουν τη συνέχιση της «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» και τον υπολογισμό των συντάξεων με βάση το σύνολο των χρόνων εργασίας (αντί της τελευταίας 5ετίας), κόψιμο στην «πρόωρη συνταξιοδότηση», μείωση στο κόστος περίθαλψης, περισσότερους φόρους για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ κ.ά. Τα ακόμη χειρότερα τα ετοιμάζουν για τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, για τους νεοπρασλαμβανόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Μόνον οργή προκαλεί το γεγονός ότι ενώ, για μια ακόμη φορά επικαλούνται το σαθρό πρόσχημα των ελλειμμάτων, με το άλλο χέρι χαρίζουν δισεκατομμύρια στους κεφαλαιοκράτες αξιώνοντας για λογαριασμό τους νέες προκλητικές κρατικές ενισχύσεις.

Ολοι αυτοί κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Από τη σκοπιά όμως της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη του ταξικού μετώπου και της λαϊκής πάλης έτσι που να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. Εχει ζωτική σημασία η στράτευση των λαϊκών μαζών στο μέτωπο της ταξικής πάλης, στο μέτωπο που μπορεί να απαντήσει και να αντεπιτεθεί με καλά οργανωμένο σχέδιο, με συγκεκριμένους στόχους και δράση.

Οι τελευταίας «κοπής» αξιώσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να απαντηθούν με λαϊκό συναγερμό. Το ΚΚΕ έγκαιρα έχει απευθυνθεί στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, έχοντας προειδοποιήσει για τις ιδιαίτερα επώδυνες εξελίξεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ