Σάββατο 16 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ενισχύουμε το λαϊκό δρόμο ανάπτυξης

Μπροστά στις ευρωεκλογές και όχι μόνο, οι εργαζόμενοι, ο λαός, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι σήμερα υπάρχουν όλα τα μέσα και οι δυνατότητες για να βελτιωθεί ριζικά η ζωή τους. Ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους είναι αμύθητος. Η παραγωγικότητα της εργασίας είναι ασύγκριτα υψηλότερη από κάθε άλλη φορά πριν. Σήμερα είναι και ρεαλιστική και αναγκαία η δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση του μισθού και των κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων. Η εξασφαλισμένη εργασία για όλους. Η εξασφάλιση σύγχρονης, εντελώς δωρεάν μόρφωσης για τα παιδιά, υγεία, πολιτισμός χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση σ' αυτούς τους τομείς. Εξασφαλισμένη στέγη, υγιεινό περιβάλλον, διακοπές. Αυτό είναι πρόοδος και κοινωνική εξέλιξη: Να βελτιώνεται η ζωή των εργαζομένων και του λαού ανάλογα με τα επιτεύγματα της εργασίας, της επιστήμης και της τεχνικής.

Αυτό το εμποδίζουν τα μονοπώλια που κυριαρχούν παντού, η ΕΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τα υπηρετούν, οι κρατικοί και οι άλλοι μηχανισμοί του καπιταλιστικού συστήματος. Πρώτα - πρώτα έχοντας στα χέρια τους τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής - όταν είναι υπερώριμη και επιτακτική ανάγκη αυτά να περάσουν στην ιδιοκτησία και την υπηρεσία της κοινωνίας με τη λαϊκή εξουσία. Με την εξουσία των μονοπωλίων κλέβουν τον παραγόμενο πλούτο και χρησιμοποιούν κάθε τεχνολογικό επίτευγμα σε βάρος των εργαζομένων. Οι λαοί αν εμπιστευτούν τη δύναμή τους και οργανωμένα παλέψουν και διεκδικήσουν το δίκιο τους, κόντρα στα μονοπώλια και στην εξουσία τους, μπορούν να κάνουν θαύματα. Τα συμφέροντα των μονοπωλίων οδηγούν την ΕΕ να επεξεργάζεται και μαζί με τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της να επιβάλλουν αντιδραστικές αλλαγές παντού. Να γίνεται διαρκώς πιο φθηνή η εργατική δύναμη. Να εκτοπίζονται οι αυτοαπασχολούμενοι, να ξεκληρίζονται οι φτωχοί αγρότες. Ο καπιταλισμός έχει εξαντλήσει τα όριά του. Το δείχνει η πιο βαθιά και γενικευμένη καπιταλιστική κρίση που έπληξε και όλες τις χώρες της ΕΕ. Εχουν ωριμάσει αντικειμενικά οι συνθήκες για ανατροπή του, είναι επιτακτική ανάγκη για τους λαούς ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα έχουν συμφέρον, και μπορούν να βαδίσουν σε άλλο δρόμο. Το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Εδώ δεν αλλάζει απλώς ένα κόμμα στην κυβέρνηση, αλλά άλλη τάξη γίνεται δύναμη εξουσίας. Η εργατική τάξη και ο λαός θα αποφασίζει το τι και πώς θα παραχθεί, το πώς θα κατανεμηθεί με στόχο και κριτήριο τη διαρκή ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που συνεχώς μεγαλώνουν, την ολόπλευρη ανάπτυξη των ανθρώπων. Είναι ο δρόμος που ταυτίζεται και υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και τη συνεργασία προς όφελος των λαών της Ευρώπης, όλου του κόσμου. Αυτός ο δρόμος έχει χαραχθεί, πρέπει να ενισχύεται καθημερινά από σήμερα. Με την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την διαμόρφωση της λαϊκής αντιμονοπωλιακής συμμαχίας και πάλης. Με το μαζικό απεγκλωβισμό του λαού από τα ψέματα των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ για την ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που ορθώνει εμπόδια στα χειρότερα μέτρα που έρχονται, που οδηγεί στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας του. Αυτός ο δρόμος πρέπει να πλατύνει και με την ψήφο στις Ευρωεκλογές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ