Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με το κουπόνι του ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι

Να σηματοδοτήσουν τη δυναμική εκκίνηση της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης (Δεκέμβρης - Γενάρης) που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και για την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου του Κόμματος, καλούνται, αύριο, Κυριακή, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τη μαζική τους συμμετοχή στην πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη». Λέγεται πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και αύριο δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να γίνει μια πολύ καλή αρχή για την Οικονομική Εξόρμηση, που θα θέσει τις βάσεις για ανάλογη συνέχεια.

Αξιοποιώντας τον «Ρ» να απευθυνθούμε πλατιά στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και με το κουπόνι. Να εκμεταλλευτούμε την πανεξόρμηση για ένα πραγματικά πλατύ άνοιγμα και κουβέντα με τους ανθρώπους του μόχθου, για να ενισχύσουν το Κόμμα τους, την ελπίδα τους, τη δύναμή τους για να έρθουν καλύτερες μέρες. Να απευθυνθούμε με αισιοδοξία γιατί ήδη επιβεβαιώνεται ότι ο στόχος αυτής της εξόρμησης, η ολοκλήρωση της διάσωσης και της στέγασης του αρχείου, συγκινεί, ευαισθητοποιεί ακόμα και ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αναφορές. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που αντιλαμβάνονται ως χρέος τους απ' το υστέρημά τους να συμβάλουν για την επίτευξη αυτού του σπουδαίου στόχου. Χρέος δικό μας να τους βρούμε, να τους ζητήσουμε τη συνδρομή τους.

Να απευθυνθούμε με αισιοδοξία σε όλους εκείνους με τους οποίους αγωνιστήκαμε μαζί, συναντηθήκαμε στις εκδηλώσεις γιορτασμού των 90 χρόνων του Κόμματός μας, στις εκδηλώσεις παρουσίασης των Θέσεων για το 18ο Συνέδριό μας. Με όλους εκείνους με τους οποίους έχουμε ανοίξει διάλογο για τις πολιτικές εξελίξεις, τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματός μας. Με όλους εκείνους με τους οποίους μας δένουν ακατάλυτοι δεσμοί σφυρηλατημένοι στο καμίνι της πάλης για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το λαό. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση στην επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του, στο όνομα της κρίσης, ενάντια στις λαϊκές ανάγκες. Να κάνουμε τα πάντα για τη λαϊκή συμμαχία και δράση, για να πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση.

«

Πατώντας» πάνω στο πλατύ πολιτικό άνοιγμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αξιοποιώντας την απήχηση της πολιτικής του Κόμματός μας στο λαό, την εκτίμηση που αυτός τρέφει στο ΚΚΕ, είναι βέβαιο ότι μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, απαραίτητη προϋπόθεση σήμερα για εξελίξεις προς όφελος του λαού, περνά μέσα κι από την οικονομική του ενίσχυση. Η επιτυχία της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης θα είναι επιτυχία και για την εργατική τάξη, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί η όποια δύναμη δίνουν στο ΚΚΕ επιστρέφει σ' αυτούς πολλαπλάσια, δίνει ώθηση στην υπόθεση υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

Ολοι στη μάχη λοιπόν, ούτε λεπτό χαμένο, πλατιά στο λαό με το κουπόνι στο χέρι και με τη βεβαιότητα ότι αν δουλέψουμε όπως ξέρουμε και όπως αρμόζει σ' αυτή τη μάχη, θα την κερδίσουμε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ