Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ,

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΚΟΥΔΗ.

Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη του κουνιάδου μου ΚΩΣΤΑ ΓΑΚΟΥΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ ο οποίος σκοτώθηκε στον Εμφύλιο και του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΥΔΗ από το Ροδολείβος Σερρών, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Φοίνικα Καλαμαριάς 30.000 δρχ.στο ΚΚΕ.

Μαρίκα Γακούδη

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΥΔΗ, η γυναίκα του Μαρίκα προσφέρει

5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του θείου μας ΑΝΤΩΝΗ ΝΟΜΙΚΟΥ προσφέρουμε 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δημοκρατίας Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης στο ΚΚΕ.

Βαγγέλης, Καίτη, Αρτεμη Τοκμανίδου

* * *

Στη μνήμη των 11 εργατών και υπαλλήλων του Δήμου Αθήνας, οι οποίοι εκτελέστηκαν στη διάρκεια της Κατοχής ή του Εμφύλιου, ο Χρήστος Σερελέας πρόσφερε 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 30 Γενάρη συμπληρώνονται 8 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή κομμουνιστή ΜΗΤΣΟΥ ΠΛΑΛΑ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του προσφέρει 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω Εγνατίας.

* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΥΛΟΣ Αλεξίου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο Παλαιό Γυναικόκαστρο Κιλκίς το 1935 από γονείς αγρότες.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 27 Γενάρη 1999.

Σε όλη του τη ζωή παρέμεινε πιστός αγωνιστής για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, η κόρη του Νόπη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας,

στο ΚΚΕ, 10.000 δρχ.

* **

Στις 26 Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η κόρη του Πένυ Ανδρεοπούλου προσφέρει 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χολαργού, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΔΙΟΝΥΣΗ Γ.ΣΙΓΟΥΡΟΥ, ΤΙΜΟΘΕΟΥ Κ.ΦΑΡΑΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημ. ΤΣΙΜΑΡΑ, ΑΝΤΩΝΗ Ιωαν. ΜΑΡΙΝΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΤΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αντ. ΣΤΕΡΓΙΏΤΗ, ΔΙΟΝΥΣΗ Ιωαν. ΡΙΚΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ Φιλ. ΡΙΚΟΥ, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πόλης Ζακύνθου: Τζίμης Πλέσσας 15.000 δρχ., Κώστας Φαραός και Δημήτρης Τζιμαράς από 5.000 δρχ. και Ηλέκτρα Μαρίνου 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του πεθερού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΥΘΟΥΛΚΑ (Ζέππου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των κοινωνικών αγώνων, προσφέρω 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ζακύνθου.

Παναγιώτης Γιατράς (Μπιτζάρος)

* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ που έφυγε από τη ζωή στις 7 Γενάρη 2000 στα 78 χρόνια του, ήταν μέλος του ΚΚΕ. Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ και από τις γραμμές του ΕΛΑΣ πολέμησε τους κατακτητές.

Μετά την Απελευθέρωση υπέστη διωγμούς για την αντιστασιακή δράση του και αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ. Με το τέλος του εμφύλιου, πέρασε από Εκτακτο Στρατοδικείο, καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Στη δικτατορία των συνταγματαρχών διώχτηκε και πάλι.

Με τη μεταπολίτευση εκλέχτηκε πρόεδρος του Παραρτήματος Αρχαίας Ολυμπίας της ΠΕΑΕΑ και μέλος της ΝΕ Ηλείας της ΠΕΑΕΑ. Ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του και ως το τέλος της ζωής του εκλεγόταν πρόεδρος του Παραρτήματος Αρχαίας Ολυμπίας. Παράλληλα έπαιρνε μέρος στους αγώνες των αγροτών και στις πορείες ειρήνης.

Στην κηδεία του, που έγινε το Σάββατο 8 Γενάρη, παραβρέθηκαν πολλοί σύντροφοι και συναγωνιστές του, πρόεδροι Δήμων και Κοινοτήτων, εκπρόσωποι αγροτικών Συλλόγων, της ΝΕ Ηλείας της ΠΕΑΕΑ, της Επιτροπής Ειρήνης, της ΝΕ του ΚΚΕ, της ΚΟ Δήμου Ολυμπίας και πολλοί συμπατριώτες και συναγωνιστές του.

Το νεκρό αγωνιστή αποχαιρέτησε εκ μέρους της ΝΕ του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ ο Λάμπης Αλεξανδρόπουλος.

Στη μνήμη του Παναγιώτη Κονδύλη πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ολυμπίας: Γ. Γκουρμούτης και Γ. Κατσικερός από 3.000 δρχ., Βάσω και Γ. Γεωργούλης 10.000 δρχ., Αγγ. Γεωργούλης και Αθ. Σπηλιόπουλος από 2.000 δρχ., Ι.Σπυρόπουλος 1.000 δρχ. και Γ. Γεωργούλης 5.000 δρχ.

***

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΙΩΤΗ, από τις γραμμές του ΕΛΑΣ Φωκίδας, προσφέρουμε στη μνήμη του 20.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Βασιλική****

Οι κόρες του Ελένη και Ιωάννα.

* * *

Στη μνήμη του φίλου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΛΙΓΚΟY, μέλους του ΚΚΕ και αντί για λουλούδια στο νωπό τάφο του, προσφέρω στη ΝΕ Τρικάλων 10.000 δρχ. και στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ 5.000 δρχ.

Γιώργος Μπακοβασίλης

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΙΚΙΝΗ η γυναίκα του Θωμαή προσφέρει 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου για την επιτυχία του ΚΚΕ στις εκλογές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ