Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο ηλεκτρονικός μακαρθισμός...

«Μας αναγγέλλουν έξαφνα / αναστολή της Ιστορίας / αναπάντεχο ιντερμέδιο / όπου σκύλος και αφέντης / θα δειπνήσουμε μαζί...»

(Γιάννης Πανούσης)

Νέα κατασταλτικά μέτρα μακαρθισμού φέρνει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος των ΗΠΑ. Το εφιαλτικό σκηνικό έχει ανοίξει για τους λαούς της Γης, μετά την 11η Σεπτέμβρη του 2001. Το «σοκ και δέος» επικρέμεται και είναι ήδη εν εξελίξει στο Ιράκ. Εξήντα λαοί στο στόχαστρο! Προστίθεται ο λεγόμενος «εσωτερικός εχθρός»! Στις ΗΠΑ, το στρατιωτικό - πολιτικό κατεστημένο υιοθετεί στα πολλαπλά πρόσωπα του «εχθρού», το αντίδοτο. Το νέο τεχνολογικό «Big Brother»! Το νέο νομοθέτημα παρέχει τη δυνατότητα σε αστυνομία, FBI, CIA, για «αυξημένες δυνατότητες ελέγχου»: Να καταγράφουν το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.(Ηδη, παρακολουθείται με χιλιάδες κάμερες, σε δημόσιους - ιδιωτικούς χώρους, ο αμερικανικός λαός).

Το «τέλος των τρομοκρατών», η «νομιμοποίηση» της δικής τους τρομοκρατίας, με πολεμικά χτυπήματα, που γίνονται με κάθε επισημότητα της φρίκης, αφορούν όχι μόνο κάποια γωνιά της Γης, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Η αμερικάνικη σταυροφορία της «νέας τάξης», του αίματος, του φασισμού, προβάλλει πιο αποκρουστική: Λογοκρισία κατά του αντιπολεμικού κινήματος. Κράτηση αλλοδαπών υπόπτων χωρίς όρια ημερών (ήταν μέχρι τώρα πέντε μέρες). Απελάσεις χωρίς να διατυπωθούν οι λόγοι της απέλασης. Παρακολούθηση όλων των αλλοδαπών φοιτητών και όχι μόνον. Παρακολούθηση των e-mail μέσω του Internet - μαζί με την αυτόματη έκδοση εντάλματος από ειδικό δικαστικό σώμα είναι μερικά μόνον απ' τα μακαρθικά πογκρόμ. Οι ανεξέλεγκτες εξουσίες - αρχές μπορούν, δίχως εντολή δικαστική (ένταλμα), να παρακολουθούν internet - cafe, πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, εργαστήρια ιδρυμάτων κ.ο.κ. Είμαστε σε κατάσταση πολιορκίας όλος ο κόσμος, εντός - εκτός των ΗΠΑ. Το νέο τεχνολογικό επίτευγμα της Πληροφορικής (Capps-IV) «εμπλουτίζεται» πολλαπλώς, με αναλύσεις πληροφοριών (υπόπτων!!!). Σχεδιάζεται απ' την αφρόκρεμα των αναλυτών προγραμματιστών! Η «Ουάσιγκτον Ποστ» το χαρακτηρίζει σαν το «μεγαλύτερο σύστημα εντός συνόρων παρακολούθησης»! Είναι έτοιμο για εξαγωγή στην καγκελόφραχτη Ευρώπη, την ΕΕ. Οι «βόμβες κρότου» των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που σχεδιάζονται, συμπληρώνονται απ' τις «βόμβες» εν καιρώ ειρήνης κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η μιλιταριστική μουσική, τα πτώματα, τα ερείπια, ανάκατα με τα ανθρώπινα μέλη σ' άλλη μια χώρα της δυστυχίας, της εξαθλίωσης, της συντριβής, είναι ο στόχος του «business as usal» (η χρήση της εργασίας), για τα υπερκέρδη του πετρελαίου, ή όποιων άλλων αντιλήψεων, περί αδηφαγίας του καπιταλοϊμπεριαλισμού. Οσα περιέγραψε ο Λένιν στο βιβλίο του «Ιμπεριαλισμός το Ανώτατο του Καπιταλισμού», επιβεβαιώνονται απ' τα νέα ποτάμια των δακρύων και του αίματος, σ' ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι λαοί, αργά ή γρήγορα, θα επιβάλουν τη δική τους ειρήνη. Τώρα, που ακούγονται οι κρότοι και οι κλαυθμοί, θεριεύει το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Για να μπει φρένο στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την «ειρήνη» (υποταγή), που φέρνει η παράνοιά του.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ