Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Εγκλημα εκ προμελέτης

Αισθήματα οργής και αποτροπιασμού προκαλεί η αναισθησία και το θράσος των παχύδερμων της «νέας τάξης», μπροστά σ' αυτήν την εφιαλτική κατάσταση, που δημιούργησαν στη μαρτυρική Γιουγκοσλαβία με τις «έξυπνες» βόμβες τους, αλλά και την ακόμα πιο εφιαλτική προοπτική, να γίνουν, δηλαδή, σε λίγα χρόνια τα Βαλκάνια, μια νέα Χιροσίμα.

Με απίστευτη προκλητικότητα και κυνισμό, ακόμα και τώρα, που αποκαλύπτεται σε όλη του τη φρίκη το αποτρόπαιο εκ προμελέτης έγκλημά τους, δηλώνουν, σαν να μη συμβαίνει τίποτε: Γιατί διαμαρτύρεστε; Πόλεμος έγινε. Και, ασφαλώς, γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι, χρησιμοποιώντας αυτές τις τόσο αποτελεσματικές βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, θα είχαμε και μερικές «παράπλευρες απώλειες». Αλλά, τι σημασία έχουν μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες θάνατοι από λευχαιμία και διάφορες άλλες μορφές καρκίνου, στον ντόπιο πληθυσμό και στους δικούς μας «εθελοντές» στρατιώτες, μπροστά στο σπουδαίο ειρηνευτικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελέσαμε; Οι λαοί, ιδιαίτερα των Βαλκανίων, θα πρέπει να μας ευγνωμονούν, που τους απαλλάξαμε, επιτέλους, από τον ταραξία Μιλόσεβιτς, και στο εξής θα ζουν ήσυχοι και ευτυχισμένοι.

Αλλά και οι «δικοί μας» ιθύνοντες, «ειρηνοποιοί» και αυτοί, και «ελευθερωτές» του Κοσσυφοπεδίου, πώς αντέδρασαν, μετά τις τρομερές αποκαλύψεις; Ο μεν πρωθυπουργός «μας» δεν καταδέχεται καν να ασχοληθεί με τέτοια ...επουσιώδη θέματα. Ο δε «αρμόδιος» υπουργός «μας», της Εθνικής Αμυνας, δηλώνει, με το γνωστό στομφώδες και υπερφίαλο ύφος του: «Δε διατρέχουν κανέναν κίνδυνο τα στελέχη του στρατεύματός μας. Η επιστροφή στην Ελλάδα αποκλείεται. Δεν πήγαμε εκεί για διασκέδαση. Επιτελούμε έργο σημαντικότατο. Διασφαλίζουμε την ειρήνη»(!!!). Αλλά και ο υφυπουργός του, ο κύριος Αποστολάκης, βεβαιώνει με ...αφοπλιστική σιγουριά: «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αν υπάρξει, θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα». Και αναρωτιούνται, εύλογα, οι μάνες των στρατευμένων παιδιών και των φοιτητών μας, που ζουν ακόμα μέσα σ' αυτό το πυρηνικό ναρκοπέδιο, που αναπνέουν, γεύονται και πίνουν το καρκινογόνο δηλητήριο των «έξυπνων» αμερικανικών βομβών: Σαν τι είδους «κατάλληλα μέτρα» θα λάβει, άραγε - εκ των υστέρων - ο κύριος υπουργός; Θα στείλει μήπως στο Κόσσοβο, ικανόν αριθμό φερέτρων, ώστε να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν από τις «παράπλευρες απώλειες» της «ειρηνευτικής» τους επιχείρησης;

Κάποιοι άλλοι, πρωτοκλασάτοι «κροκόδειλοι» του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κύριος Σκανδαλίδης, χύνουν τώρα «καυτά» δάκρυα, και δηλώνουν, συντετριμμένοι δήθεν: «Η Ευρώπη βομβαρδίστηκε με πυρηνικά όπλα. Πρόκειται για ένα ωμό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»(!..). Αλλά, ας μην προσπαθούν τώρα οι οσφυοκάμπτες κυβερνήτες μας να αποποιηθούν των ευθυνών τους, για το φρικαλέο ανοσιούργημα. Είναι όλοι τους εξίσου συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για το προμελετημένο έγκλημα. Αργά ή γρήγορα, θα καθίσουν όλοι μαζί «στο σκαμνί», όχι μόνο της Ιστορίας, αλλά και του δικαστηρίου των λαών, για να δώσουν λόγο των πράξεών τους και να λάβουν την τιμωρία που τους πρέπει. Οι λαοί όλης της Γης ας αφυπνιστούν και ας αντιδράσουν, έστω και τώρα. Αλλιώς, θα έχουμε και εμείς, όλοι, την ιστορική ευθύνη, αλλά και το ανάθεμα των μελλοντικών γενιών, για την αδράνεια και την ολιγωρία μας. Ολοι οι Ελληνες δημοκράτες και πατριώτες, το υπέροχο εκείνο 98% της περιόδου της βάρβαρης επιχείρησης των «ελευθερωτών» του Κοσσόβου, ας βγούμε ξανά στους δρόμους. Με οδηγό και παραστάτη - όπως πάντα - το ΚΚΕ, να δημιουργήσουμε μια πανίσχυρη ανθρώπινη αλυσίδα, για να φράξουμε το δρόμο στους επίδοξους κοσμοκράτορες, που απεργάζονται την καταστροφή του πλανήτη μας.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ