Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το ποτάμι της οργής

Μεγάλο οργισμένο ποτάμι στη φλέβα συσσωρευμένης αγανάκτησης φουσκώνει αφρίζοντας στους ματωμένους όχθους. Τσουνάμι, που βράζει και ξερνοβολά πίκρα και οργή μέσα από τα έγκατά του, ο αδικημένος και προδομένος εργαζόμενος λαός. Κατηφορίζει εξαγριωμένος στους μεγάλους δρόμους κι από μέσα του αναβλύζουν τεράστιες ποσότητες απόγνωσης, θυμού και χολής, αντίδοτα στην αδικία και την εκμετάλλευση, στον εμπαιγμό και την υποτίμηση της πνευματικής και κοινωνικής του υπόστασης.

Τα χοντροκομμένα ψέματα, η χλεύη, η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός τους πιστεύουν πως μπορούν να καταλαγιάσουν την ορμή και το πάθος του λαού, να μην αναζητήσει το δίκιο του. Οχι, αυτό δε γίνεται και δε θα τους περάσει.

Το ποτάμι της οργής, στιγμή τη στιγμή, ώρα την ώρα, μέρα τη μέρα, φουσκώνει και θα χυθεί στην κοιλάδα με τις κόκκινες σημαδούρες και τα κόκκινα σύμβολα της επανάστασης.

Μεγάλο οργισμένο ποτάμι και ποιος θα το σταματήσει;

Η αποφράδα μέρα ξημέρωσε. Το απομεσήμερο του θανάτου, της μεγάλης σφαγής, της επιδρομής και της λεηλασίας των εργατικών κι ανθρώπινων δικαιωμάτων, των αναγκών, των προσδοκιών και της προοπτικής μιας καλύτερης ζωής.

Δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων, που κατακτήθηκαν με θυσίες, με κόπο, με ιδρώτα κι αίμα στα μετερίζια των αγώνων. Στους δρόμους, στις φάμπρικες, στα γιαπιά, στα χωράφια, στις φτωχογειτονιές.

Οι απόμαχοι της δουλειάς δεν αγωνίστηκαν μια ολόκληρη ζωή, δεν προσπάθησαν και δε μάτωσαν για να παραδώσουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους συντρίμμια και ερείπια.

Κι έρχονται τώρα αυτοί, έτσι ξετσίπωτα και κυνικά, έτσι προκλητικά και εκβιαστικά, έτσι περιφρονητικά και χυδαία, μέσα σε λίγες μόνον ώρες, να τα υφαρπάξουν προφασιζόμενοι δήθεν εθνικές και πατριωτικές ανάγκες, την κερδοφορία και τον υπερπλουτισμό της πλουτοκρατίας.

Σε ποιους, λοιπόν, ανέθεσαν και ποιοι δέχτηκαν, ποντάροντας, μάλιστα, και στο ιδεολογικό τους υπόβαθρο που θα διευκόλυνε - να υλοποιήσουν αυτήν την ντροπή, αυτήν την καταισχύνη;

Φυσικά, στους πιο εξειδικευμένους, στους πιο εξασκημένους, στους αναίσχυντους και αναιδείς. Τους σημερινούς κυβερνώντες. Αυτοί μόνο θα το τολμούσαν κι αυτοί το απετόλμησαν.

Το ηφαίστειο ξεχείλισε, το τσουνάμι γιγαντώνει. Οργή Λαού, οργή Θεού, το ποτάμι φουσκώνει και κανείς δε θα μπορέσει να το σταματήσει...!!!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ