Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Ανυποχώρητοι συνεχίζουν οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης τον αγώνα για να μην περάσει η απόλυση της συναδέλφου τους Ε. Μάλαμα, με την οποία η «ΚΑΡΦΟΥΡ» ξεκίνησε την επίθεση στο δικαίωμα στην 8ωρη εργασία. Και χτες εργαζόμενοι στο εμπόριο απέκλεισαν το κατάστημα του «Μαρινόπουλου» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

ΣΟΦΤΕΞ: Εμμένοντας στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις που προωθεί η ιδιοκτήτρια εταιρία, οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ» συνεχίζουν τις 4ωρες στάσεις εργασίας έως τις 6 Δεκέμβρη. Κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων, η εργοδοσία προχώρησε προχτές σε κανονική καταβολή των δεδουλευμένων, παρά τις απειλές για το αντίθετο, με το επιχείρημα ότι λόγω των στάσεων εργασίας δεν προχωρά η παραγωγή.

ΣΕΞ ΦΟΡΜ: Σε προεκλογική τροχιά κινούνται ήδη οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» καθώς την Τετάρτη ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για τη νέα διοίκηση στο κλαδικό τους συνδικάτο. Το συνδικάτο βρέθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστάρης στον αγώνα των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και μέτρα για την ανακούφιση των οικογενειών των εργατριών. Με αποτέλεσμα την εξασφάλιση του μηνιαίου επιδόματος που δίνει ο ΟΑΕΔ, αλλά και, πρόσφατα, του έκτακτου βοηθήματος, ύψους 700 ευρώ, που δεν αποτελούν κανενός είδος «παροχές» του κράτους, αλλά αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί ο επίμονος αγώνας των εργαζομένων και του συνδικάτου. Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», του «ΦΥΡΟΓΕΝΗ», του ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ και της «ΣΟΦΤΕΞ» εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

ΝΑΟΥΣΑ: Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εργοστασιακό συγκρότημα «Α», «Γ» των «Κλωστηρίων Νάουσας» προκειμένου να εξετάσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στην τακτική της εργοδοσίας. Η Συνέλευση έγινε λίγες μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό (συντριπτικό κάταγμα στο αριστερό χέρι) του συναδέλφου τους Βαγγέλη Βαφειάδη. Ο 40χρονος συντηρητής τραυματίστηκε όταν έπεσε από σκάλα, την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης σε μηχανήματα μέσα στο εργοστάσιο «Α» των «Κλωστηρίων Νάουσας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ