Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ: Απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις επιχειρήσεις εμφιαλωμένων ποτών. Ηταν μια συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους συνδικαλιστές συναδέλφους τους και καταδίκης της βιομηχανίας δικαστικών διώξεων που έχει στήσει η εργοδοσία για να κάμψει τον αγωνιστικό προσανατολισμό των συνδικάτων τους - μελών της ΠΟΕΕΠ. Η δίκη που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χτες, αναβλήθηκε τελικά για τις 10 Φλεβάρη του 2006. Στο πλευρό των διωκόμενων και των εργαζομένων του κλάδου, βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές άλλων κλάδων και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Νέο αποκλεισμό του σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι εμποροϋπάλληλοι χτες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - ΝΤΙΑ» οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα για να μη γίνει η απόλυση της συναδέλφισσάς τους Ελένης Μάλαμα, γιατί αυτή η απόλυση αποτελεί την έναρξη της νέας επίθεσης της εργοδοσίας στο δικαίωμα της 8ωρης εργασίας. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για δεύτερη βδομάδα και οι εργαζόμενοι προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς καταστημάτων τις επόμενες μέρες.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΦΕΤ: Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ικανοποιήσει σειρά αιτημάτων που προβάλλει. Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος ζητά να αυξηθεί η επιχορήγηση που έχει εγκριθεί για το Φορέα καθώς και οι αποδοχές των εργαζομένων οι οποίοι, όπως σημειώνεται, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ μέσα στα τελευταία τρία χρόνια. Επίσης, ζητά να οριστεί ο ΕΦΕΤ κεντρική αρμόδια αρχή για την εφαρμογή των κανονισμών της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων, που τίθενται σε εφαρμογή από το Γενάρη.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ: Συνέλευση για την οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί για το προσωπικό και τους ασθενείς στις δομές αποασυλοποίησης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 3 Δεκέμβρη το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας και Συναφών Χώρων. Η συνέλευση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48β) στον 2ο όροφο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ