Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ

(Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης)

Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ άνθρωπος, ο λαϊκός αγωνιστής, που είναι όρθιος, που μ' όλη του την ψυχή πάλεψε και παλεύει για να φτάσει η πολυπόθητη «άσπρη μέρα» στη γη μας βεβαιώνει ξανά την παρουσία του στην εκλογική μάχη στις 16 του Σεπτέμβρη.

ΜΑΚΡΙΝΟΣ και πολύδακρυς ο αγώνας του μεγάλου κόσμου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης για να θέσουν στους εκάστοτε αφέντες της εξουσίας τα μεγάλα ζητήματα της ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αγωνιστών.

ΠΕΡΑΣΑΝ πολλά χρόνια, έγιναν πολλοί σκληροί αγώνες των αντιστασιακών οργανώσεων της ΠΕΑΕΑ και της ΠΟΑΟ. Η κραυγή των αγωνιστών, που διαδήλωσαν αμέτρητες φορές, έθετε τα αιτήματα, να δοθεί λύση σε ζητήματα τιμής, που είχε η ελληνική πολιτεία χρέος να πράξει.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ τα απαντητικά τους. Δώδεκα χρόνια ολόκληρα δε βρήκαν ούτε μια φορά λίγα λεπτά για να δεχτούν τους αντιστασιακούς της ΠΕΑΕΑ και της ΠΟΑΟ, για να δέσουν τα ζητήματά τους.

ΣΤΑΣΗ υπερφίαλη μειωτική, που με κάθε τρόπο επιζητούσαν να δείξουν την εχθρική διάθεση για την επίλυση των αιτημάτων τους. Περίμεναν χρόνια.

ΜΕΤΡΗΜΟ δεν έχουν οι αγωνιστές που «έφυγαν» αδικαίωτοι, στην πολύχρονη αυτή αναμονή.

Ο ΕΑΜΙΚΟΣ κόσμος της Εθνικής Αντίστασης, οι έφηβοι του Αγώνα, αετόπουλα τότε, 80άρηδες σήμερα.

Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ αγωνιστής, αυτός, που βγήκε από το σχολειό του ΕΑΜ όρθιος, όσο κι αν το κορμί το πελεκάνε τα χρόνια και τα βάσανα μπαίνει στη στερνή φάση της μάχης της 16ης του Σεπτέμβρη. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο της ζωής και της πίστης μας, με αισιοδοξία εφήβου, με ευθύνη.

ΣΤΑ σχέδια και τη διάθεσή τους είναι να ξαναγράψουν της Εθνικής Αντίστασης την Ιστορία, να εξοβελίσουν το ΕΑΜ και να θάψουν όσο μπορούν πιο βαθιά το ΚΚΕ, που στάθηκε πρωτεργάτης και πρώτος αιμοδότης του ΕΑΜ. Η Ιστορία γράφτηκε και δεν υπάρχει χέρι ικανό να την ξεγράψει...

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ των προσκυνημένων, οι εκλεκτοί των δοσίλογων, θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη της νέας γενιάς τις επικές σελίδες των αγώνων. Ετσι κλείνουν τις πόρτες της νεότερης ιστορίας μας και τους φτάνουν μερικές λέξεις, αλλά κι αυτές γραμμένες «ανάποδα».

ΑΥΤΟΣ είναι ο κόσμος της μεγάλης αγρύπνιας, που θα βρεθεί ξημερώματα της Κυριακής μπροστά στο εκλογικό κέντρο και θα περιμένει με υπομονή να ψηφίσει μαζί με τους συντρόφους το Κόμμα που έδεσε τη ζωή του. Το ΚΚΕ με την 90χρονη πορεία. Κόμμα θυσίας, πίστης και ελπίδας.


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ