Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΤΟ.-- Η σύλληψη 2 Κολομβιανών και ενός πιθανά Εκουαδοριανού υπηκόου ανακοινώθηκε χτες από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ, με την κατηγορία ότι οι 3 προετοίμαζαν τη δολοφονία του Προέδρου της χώρας Ραφαέλ Κορέα. Κατασχέθηκαν αναλυτικοί χάρτες του Προεδρικού Μεγάρου και άλλα στοιχεία που οδηγούν σε αυτό το πρώτο συμπέρασμα. Πάντως διεξάγονται έρευνες για την υπόθεση, αφού τουλάχιστον οι δύο Κολομβιανοί ενδεχόμενα να είναι μέλη των παραστρατιωτικών ταγμάτων θανάτου που δρουν στη χώρα.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Ο Μκεμπίσι Σκουάτσα, γραμματέας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) στην επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου της Ν. Αφρικής, μαχαιρώθηκε χτες στο σβέρκο από 30χρονο για άγνωστους λόγους στη διάρκεια κομματικής συνάντησης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Περίπου 3.100.000 Νεοϋορκέζοι, δηλαδή τέσσερις στους δέκα κατοίκους της πόλης, δυσκολεύτηκαν να αγοράσουν τρόφιμα το 2007 λόγω ακρίβειας αναφέρει έρευνα της Επισιτιστικής Τράπεζας Νέας Υόρκης, που σημείωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων της ακρίβειας αυξήθηκε κατά 52% από το 2003.

ΤΟΚΙΟ.-- Η Ιαπωνία θα άρει μέρος των εμπορικών κυρώσεων που επέβαλε το 2006 κατά της ΛΔ Κορέας με αντάλλαγμα έρευνα για τις προ τριακονταετίας απαγωγές Ιαπώνων πολιτών από Βορειοκορεάτες και την τύχη ιαπωνικού αεροσκάφους που έπεσε θύμα αεροπειρατείας πριν 38 χρόνια... Η εξέλιξη δρομολογήθηκε μετά από διήμερες συνομιλίες Ιαπώνων και Βορειοκορεατών αξιωματούχων στο Πεκίνο.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ κατήγγειλε χτες τη δολοφονία από αγνώστους οδηγού που εργαζόταν για λογαριασμό της οργάνωσης στη Σομαλία.

ΤΟΚΙΟ.-- Αύξηση των μεταναστών στο 10% του πληθυσμού έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η μείωση των νέων εργαζομένων λόγω υπογεννητικότητας εισηγήθηκε χτες η κοινοβουλευτική ομάδα εργασίας του κυβερνώντος κόμματος των Ιαπώνων Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Συνεχίζεται η απεργία που είχαν ξεκινήσει στις 16 Απρίλη οι εργαζόμενοι στους τομείς της Υγείας στη Δανία, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να μην παρέμβει, υποστηρίζοντας ότι τα σωματεία και οι εργοδοτικές ενώσεις θα πρέπει να βρουν μια λύση. Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία αποφάσισαν χτες να λήξουν την απεργία τους που κράτησε 4 βδομάδες, αφού έλαβαν μια αύξηση της τάξης του 12,8% για τα επόμενα τρία χρόνια από το 15% που διεκδικούσαν.

ΜΑΧΑΤΣΚΑΛΑ.-- Βόμβα εξερράγη χτες το πρωί στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άνθρωποι, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Ιταρ - Τας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ