Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Στρατιωτικοποίηση των συνόρων με το Μεξικό η συνέχεια για τις ΗΠΑ με την ενίσχυση των 6.119 μελών της εθνοφρουράς με ακόμη 6.000 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Αρχηγείου της Εθνοφρουράς, η «αντιμεταναστευτική επιχείρηση θα διαρκέσει τουλάχιστον μία διετία και περιλαμβάνει και μαχητικά ελικόπτερα».

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Αλλοι έξι υπουργοί της «μεταβατικής» κυβέρνησης του Σομαλού πρωθυπουργού Αλί Μοχάμεντ Γκεντί παραιτήθηκαν χτες, μετά τους 18 συναδέλφους τους που είχαν παραιτηθεί την περασμένη βδομάδα. Οι παραιτηθέντες ζήτησαν απ' τον πρωθυπουργό να αρχίσει συνομιλίες «τώρα» με τους ισλαμιστές που ελέγχουν την πρωτεύουσα, Μογκαντίσου, όπου χτες ο συντονιστής του ΟΗΕ για τη Σομαλία Ερικ Λαρούς συναντήθηκε με τους Ισλαμιστές, που του είπαν πως η πρωτεύουσα «είναι πλέον ασφαλής και μπορούν να ξαναρχίσουν» οι επιχειρήσεις αρωγής που είχαν σταματήσει εδώ και χρόνια.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Επτά Ινδονήσιοι (ανάμεσά τους τρία παιδιά) από το ίδιο χωριό της βόρειας Σουμάτρας που είχαν ξεσπάσει την περασμένη άνοιξη θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης των πτηνών μεταξύ των μελών μιας οικογένειας χωρικών, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής με ύποπτα συμπτώματα της ασθένειας. Διενεργούνται εξετάσεις για να εξακριβωθεί εάν μολύνθηκαν απ' τον παθογόνο ιό Η5Ν1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ