Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.- Σε έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής προχώρησε, χθες, ο Γάλλος πρωθυπουργός, προκειμένου να υπερκεράσει τις διαφωνίες του συνόλου της αντιπολίτευσης, αλλά και κυβερνητικών βουλευτών για το προτεινόμενο «εργασιακό νομοσχέδιο», που, υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της ανεργίας της νεολαίας, δίνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στους εργοδότες να απολύουν χωρίς δικαιολογία και αποζημίωση τους νέους κάτω των 26 χρόνων εντός 2χρονης δοκιμαστικής περιόδου. Ο ντε Βιλπέν αξιοποίησε άρθρο του Συντάγματος για να παρακάμψει τη Βουλή και να «περάσει» μετά από μαραθώνια συνεδρίαση το νομοσχέδιο στην Κάτω Βουλή, την οποία ελέγχει, και μετά να το προωθήσει στη Γερουσία. Χθες, πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις φοιτητών και μαθητών στη Ρεν, ενώ αναμένεται νέος γύρος πανεθνικών κινητοποιήσεων.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΜΟΣΧΑ.- Κατά μιας κλιμάκωσης της κρίσης που έχει προκύψει με το ιρανικό πυρηνικό οπλοστάσιο, τάχθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, προειδοποιώντας για «μη αναστρέψιμες αρνητικές συνέπειες εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί». Παρ' όλα αυτά, Ρώσοι αξιωματούχοι εξέφρασαν απογοήτευση για τους χειρισμούς της ιρανικής ηγεσίας στο συγκεκριμένο θέμα.

ΝΤΑΚΑ.- Τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι έχασαν χθες τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο υφαντουργίας 50 χλμ. από την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία. Η φωτιά, που σύμφωνα με τις αρχές πιστεύεται ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, φούντωσε σε μιαν αποθήκη και σε μεγάλα τμήματα του εργοστασίου στη Σαφιπούρ, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης - ενώ οι εργαζόμενοι ακόμη δούλευαν...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ