Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.- Σε ολόκληρη την Ευρώπη καταζητούνται έπειτα από ιταλικό ένταλμα οι 13 πράκτορες της CIA που απήγαγαν το Φλεβάρη του 2003 τον ιμάμη του Μιλάνου Αμπού Ομάρ.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη το βράδυ του Σαββάτου στη Μαδρίτη, σε χώρο στάθμευσης στην περιοχή Πεϊνέτα, όπου γίνονται έργα για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα εξ ονόματος της αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ στη βασκική εφημερίδα «Gara», που ειδοποιούσε για το χτύπημα.

ΡΩΜΗ.- Κύμα καύσωνα πλήττει την Ιταλία με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου στο Τορίνο. Πέντε ηλικιωμένοι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα επικεντρώνονται στον ιταλικό βορρά.

ΜΑΝΙΛΑ.- Η {ρόεδρος των ΦιλιππίνωνΓκλόρια Αρόγιο προσπάθησε να «διορθώσει» κάπως τα πράγματα όσον αφορά το πολιτικό σκάνδαλο με τις κασέτες της συνομιλίας της με αξιωματούχο της εκλογικής επιτροπής πέρσι, στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, παραδεχόμενη ότι όντως πρόκειται για τη δική της φωνή, αλλά υποστηρίζοντας ότι η συνομιλία «μονταρίστηκε» και δεν επιχείρησε νοθεία του αποτελέσματος. Οι διαδηλώσεις που καλούν για την παραίτησή της συνεχίστηκαν.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Εξέπνευσε το Σάββατο δημοσιογράφος εργαζόμενος στην εφημερίδα «Μπότα Σοτ», η οποία πρόσκειται στην παράταξη του Ιμπραήμ Ρουγκόβα και είχε πληγωθεί από σφαίρα στο κεφάλι από τρεις εκτελεστές που φέρονται να είχαν πληρωθεί από δυνάμεις του πρώην UCK που ανήκουν σήμερα στο Δημοκρατικό Κόμμα Κοσσυφοπεδίου.

ΠΕΚΙΝΟ.- Για 730 νεκρούς σε όλη την Κίνα και 7,7 εκατ. πληγέντες κάνει λόγο ο επίσημος απολογισμός της κυβέρνησης για τις πλημμύρες που έπληξαν τις νότιες επαρχίες της χώρας. Μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα επιδείνωση του καιρού, με σφοδρές καταιγίδες, από αύριο Τετάρτη.

ΠΕΚΙΝΟ.- Η μόλυνση της ατμόσφαιρας απειλεί να καταστρέψει έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς της ανθρωπότητας, τον λεγόμενο Πήλινο Στρατό, «ηλικίας» 2.000 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της «South China Morning Post».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ