Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- Το θάνατο και των επτά επιβαινόντων ιρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου «C-130» προκάλεσε, χτες το μεσημέρι, η συντριβή του στο Ραμπατκαρίμ (30 χλμ. νοτίως της Τεχεράνης). Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων δε διευκρινίζει τις ιδιότητες των θυμάτων και πιθανολόγησε ως αιτία του δυστυχήματος «τεχνικό πρόβλημα». Πάντως, στην πόλη Ραμπατκαρίμ επρόκειτο να μιλήσει, σε ανοιχτή συγκέντρωση χθες το απόγευμα, ο Πρόεδρος Χαταμί...

ΑΝΤΕΝ.- Αξιωματούχοι της Υεμένης ανακοίνωσαν πως στη διάρκεια αστυνομικής εισβολής σε «κρησφύγετο εξτρεμιστών» στην Τζαμπάλ Χατάτ σκοτώθηκαν δέκα άτομα και συνελήφθησαν δεκάδες άλλα.

ΚΑΜΠΑΛΑ.- Ελεύθερες αφέθηκαν χτες 82 από τις 100 μαθήτριες λυκείου που απήχθησαν την Τετάρτη στη βορειοανατολική πόλη της Ουγκάντας, Ρουάρα, από την ένοπλη αίρεση «Αντιστασιακός Στρατός του Κυρίου».

ΑΓΚΥΡΑ.- Μήνυση εναντίον του επιχειρηματία και πολιτικού αρχηγού του «Νέου Κόμματος», Τζεμ Ουζάν, κατέθεσε χτες ο Τούρκος πρωθυπουργός, με αφορμή ομιλία του πρώτου στην οποία αποκάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «προδότη» και «άθεο».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΚΑΜΠΟΥΛ.- Ο Γερμανός στρατηγός Γκετς Γκλίμεροτ διορίστηκε διοικητής της ΝΑΤΟικής αποστολής στο Αφγανιστάν, που θα διαδεχτεί τον Αύγουστο την «ISAF». Στο μεταξύ, ο μουλάς Μοχάμαντ Ομάρ, που παραμένει ασύλληπτος παρά την κατοχή της χώρας επί ενάμιση χρόνο, φέρεται να διόρισε 10μελές συμβούλιο για την οργάνωση της «αντίστασης» στο Αφγανιστάν.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.- Στη Μαλαισία θα λειτουργήσει από την 1η Ιούλη το «Περιφερειακό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο Νοτιοανατολικής Ασίας» που συγκροτήθηκε με απόφαση του «ASEAN». Θα διαθέτει μονάδα ερευνών και καταχώρισης προσωπικών δεδομένων εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών χωρών της περιοχής με πρόσχημα την «αντιτρομοκρατία»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ