Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΑΚΑ.-- Ποταμόπλοιο με περισσότερους από 300 επιβάτες βυθίστηκε χτες κατά τη διάρκεια τροπικής καταιγίδας στο ποτάμι Μπουριγκάνγκα, κοντά στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές. Μέχρι αργά το βράδυ, οι νεκροί ήταν 55, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν 250 ανθρώπους.

ΜΠΙΣΚΕΚ.-- Μεγάλες κατολισθήσεις, που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές, στο χωριό Κούρμπου-Τας της νότιας Κιργιζίας επέφεραν το θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων (ανάμεσά τους πολλά παιδιά!), τον τραυματισμό αρκετών άλλων και πολλές δεκάδες άστεγους.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Δεκατρείς νεκροί, 14 τραυματίες και τουλάχιστον 20 αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός ναυαγίου πλοίου που σημειώθηκε κοντά στο νησί Παπαγκάγιο της Βραζιλίας.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Ενοπλοι άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο στο Βόρειο Λάος, σκοτώνοντας 12 επιβάτες και τραυματίζοντας άλλους 30. Κυβερνητικές πηγές απέδωσαν την ευθύνη της επίθεσης σε αντάρτες.

ΜΟΣΧΑ.-- Ακόμη 20 μαθητές σχολείου εισήχθησαν σε νοσοκομείο της πόλης Βόλγκογκραντ, λόγω δηλητηριασμού τους από νέφος προπανίου που διέρρευσε (την περασμένη Πέμπτη) από διυλιστήριο της εταιρίας «Λουκόιλ»... Ο συνολικός αριθμός πολιτών που δηλητηριάστηκαν ξεπερνά τους 93....

ΜΠΑΚΟΥ.-- «Η κατάσταση της υγείας του προέδρου είναι καλή» υποστήριζε χτεσινοβραδινή ανακοίνωση της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν. Ωρες πριν, ο 79χρονος Πρόεδρος Γκαϊντάρ Αλίεφ είχε καταρρεύσει δύο φορές «εξαιτίας χαμηλής πίεσης» ενώπιον χιλιάδων προσκεκλημένων σε εκδήλωση στη Στρατιωτική Ακαδημία του Μπακού.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Διπλασιάστηκε την τελευταία 30ετία το ποσοστό των παιδιών και εφήβων στην Αυστραλία που ζουν υπό συνθήκες φτώχειας. Πλέον, το 16% των ανηλίκων με γονείς που ταλανίζονται από μακροχρόνια ανεργία ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης! Οι άστεγοι υπολογίζονται σε πάνω από 100.000...

ΠΕΚΙΝΟ.-- Κανένα θύμα, αλλά μόνον καταστροφές σε περίπου 2.700 κτίρια προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στη σινική βορειοδυτική επαρχία Τσινγκάι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ