Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συνολικά 4.700 άνθρωποι, στο Πακιστάν, στην Υεμένη και άλλες χώρες του κόσμου σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σύμφωνα με δηλώσεις του γερουσιαστή των Δημοκρατικών Λίντσεϊ Γκράχαμ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που επισήμως ανακοινώνεται ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που χρησιμοποιούνται σε «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις από το 2004.

ΜΟΣΧΑ.-- Πέθανε χτες μετά από βαριά ασθένεια σε ηλικία 75 ετών, ο διάσημος Ρώσος σκηνοθέτης του κινηματογράφου και σεναριογράφος Αλεξέι Γκέρμαν. Ο Γκέρμαν γεννήθηκε στο Λένινγκραντ, εργάστηκε μαζί με τον διάσημο Σοβιετικό σκηνοθέτη Γκεόργκι Τοφστονόγκοφ, κατόπιν ήταν ο βασικός σκηνοθέτης του κινηματογραφικού στούντιο της «Λένφιλμ» ενώ είχε τιμηθεί και με τον τίτλο «καλλιτέχνης του λαού».

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ακαρπος απέβη ο προχτεσινός πέμπτος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα στον πρωθυπουργό των Κοσσοβάρων Αλβανών και της Σερβίας Ιβιτσα Ντάσιτς στις Βρυξέλλες, αφού δε σημειώθηκε κανενός είδους συμφωνία ιδιαίτερα όσον αφορά στις λεγόμενες «παράλληλες δομές» των Σέρβων στο βόρειο τμήμα του προτεκτοράτου. Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων ορίστηκε στις 4 Μάρτη.

ΠΝΟΜ ΠΕΧΝ.-- Το έβδομο (από την αρχή του χρόνου) θανατηφόρο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σημειώθηκε χτες στην Καμπότζη με θύμα ένα 20μηνο παιδί. Το ίδιο διάστημα, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του κεντρικού Μεξικού μετά τη θανάτωση πολλών εκατοντάδων χιλιάδων πουλερικών εξαιτίας κρουσμάτων γρίπης. Επιδημία του ιού Η7Ν3 της γρίπης το 2012 στο δυτικό Μεξικό είχε προκαλέσει τη θανάτωση 22.000.000 πουλερικών.

ΛΟΥΣΑΚΑ.-- Η κυβέρνηση της Ζάμπια ανέκτησε χτες τη διοίκηση ανθρακωρυχείου κινεζικής εταιρίας «Collum» λόγω σοβαρών ελλείψεων στην τήρηση κανονισμών ασφαλείας και επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον της περιοχής.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Διέψευσε χτες το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών την πληροφορία περί απελευθέρωσης της επταμελούς οικογένειας Γάλλων που απήχθησαν την Τρίτη στο Καμερούν κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία.

ΤΟΚΙΟ.-- Αψηφώντας τις διεθνείς αντιδράσεις για τη συνέχιση της θανατικής ποινής στην Ιαπωνία, οι ιαπωνικές αρχές εκτέλεσαν χτες το πρωί τρεις άνδρες κατάδικους ηλικίας 29, 44 και 62 ετών.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Σφοδρές συγκρούσεις ισλαμιστών και Γάλλων στρατιωτών αναφέρθηκαν χτες στη βόρεια πόλη του Μάλι, Γκάο, ενώ στην πόλη Κιντάλ αναφέρθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με αποτέλεσμα το θάνατο του οδηγού και συνοδηγού του οχήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ