Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-- Διαδήλωση έξω από τη Γενική Εισαγγελία της Παραγουάης, στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, πραγματοποίησαν ακτήμονες αγρότες και μέλη λαϊκών οργανώσεων καταγγέλλοντας τις διώξεις αλλά και την εκτέλεση του ηγέτη των ακτημόνων αγροτών (Carperos), Βιντάλ Βέγκα, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από «αγνώστους» το πρωί της Κυριακής, μπροστά στο σπίτι του στην πόλη Κανιντεγιού.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ.-- Εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε χτες σε ναυπηγείο της Σιγκαπούρης προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 90 εργατών, εκ των οποίων οι 22 σοβαρά και ένας σε κρίσιμη κατάσταση.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Με διαδηλώσεις και επεισόδια σημαδεύτηκε το Σάββατο η τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος δεν πτοήθηκε και την επομένη υπέγραψε συμφωνία με τα υπόλοιπα κόμματα, προκειμένου να γίνουν κινήσεις ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στον τηλεπικοινωνιακό τομέα της χώρας και να αναμορφωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα, δηλαδή την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εκατοντάδες επιπλέον Αμερικανοί κατάσκοποι θα αναπτυχθούν σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο σχεδίου του υπουργείου Αμυνας για τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφοριών «που θα ανταγωνίζεται σε μέγεθος τη CIA», σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ». Το σχέδιο επικεντρώνεται στην αναδιάρθρωση και διεύρυνση της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA), της βασικής υπηρεσίας πληροφοριών του Πενταγώνου, στο πλαίσιο της σύγκλισης των πολιτικών και στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Το πρώτο τμήμα πυραύλου που σκοπεύει να εκτοξεύσει εγκατέστησε το Σάββατο στην πλατφόρμα εκτόξευσης της βάσης Σοχάε ομάδα Βορειοκορεατών προκειμένου να τεθεί σε τροχιά δορυφόρος έως τις 22 του μήνα, μετέδωσε χτες το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ΓΙΟΝΧΑΠ.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Περισσότεροι από 58.000 άνθρωποι στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη έμειναν άνεργοι μέσα στους τελευταίους μήνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο εργατικού σωματείου της Βοσνίας, στην κροατομουσουλμανική ομοσπονδία σημειώθηκε τριπλάσιος αριθμός απολύσεων απ' ό,τι στη σερβοβοσνιακή οντότητα.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Σε μία κίνηση ελιγμού, οι ένοπλοι της οργάνωσης Μ23 αποχώρησαν προχτές από την ανατολική πόλη Γκόμα της ΛΔ Κονγκό έπειτα από 11 μέρες κατάληψη.

ΡΩΜΗ.-- Το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού του Δημοκρατικού Κόμματος για τις γενικές εκλογές του 2013 στην Ιταλία εξασφάλισε ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, την Κυριακή, καθώς έλαβε το 61,1% των ψήφων έναντι του δημάρχου της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, που συγκέντρωσε το 38,9% κατά τη διάρκεια προκριματικών εκλογών.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Η αστυνομία της Ολλανδίας προχώρησε χτες σε έφοδο σε συνάντηση μελών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο χωριό Ελεμεϊτ συλλαμβάνοντας 55 από αυτούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία, οι συναντήσεις των μελών του ΡΚΚ είχαν ξεκινήσει την Παρασκευή, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι το ΡΚΚ στρατολογεί νεαρούς Κούρδους που ζουν στην Ολλανδία για να λάβουν μέρος στον ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού στρατού. Υπενθυμίζεται ότι το ΡΚΚ έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενώ η Ολλανδία το θεωρεί παράνομη οργάνωση από το 2007.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ