Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.- Η μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρεία ενέργειας «TEPCO» ζήτησε χτες από την κυβέρνηση ακόμη μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη ανακοινώνοντας ότι θα είναι διπλάσιο από τα έως τώρα δοθέντα 62,5 δισ. δολάρια το κόστος καθαρισμού των συντριμμιών από το πυρηνικό συγκρότημα στη Φουκουσίμα που καταστράφηκε από το τσουνάμι και το σεισμό το Μάρτη του 2011.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνοδευόμενος από αξιωματούχους της κυβέρνησής του μετέβη χτες στο Μπαλί της Ινδονησίας για να συμμετάσχει στο 5ο Φόρουμ για τη Δημοκρατία που θα ολοκληρωθεί στις 9 τρέχοντος μηνός. Στο περιθώριο του Φόρουμ θα συναντηθεί με τους προέδρους της Ινδονησίας, του Αφγανιστάν και τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε χτες το χώρο κοντά στο σομαλικό Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου.

NTOXA - AMΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Την πώληση αντιπυραυλικών συστημάτων αξίας 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία «Lokheed Martin Corp» στο Κατάρ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσε, χτες, το Πεντάγωνο. Πρόκειται για συμφωνίες που είχε κλείσει κατά τις επαφές της με μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στις αρχές του φθινοπώρου. Την τελική έγκριση για τις πωλήσεις θα δώσει το Κογκρέσο.

ΜΑΝΑΜΑ.- Την αφαίρεση της υπηκοότητας από 31 στελέχη της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε, χτες, το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν επικαλούμενο την «κατάχρηση της ελευθερίας του λόγου» για «υπονομευτικές ενέργειες για το βασίλειο». Ο ΟΗΕ κάλεσε τις αρχές του Μπαχρέιν να ανακαλέσουν άμεσα την απόφασή τους υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες οξύνουν την εσωτερική ένταση.

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.- Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προχτές από πυρά στον πυκνοκατοικημένο βόρειο τομέα του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, ανεβάζοντας τον απολογισμό της βίας μεταξύ της αστυνομίας και της εγκληματικής οργάνωσης επονομαζόμενης «Primeiro Commando de Capital» (PCC) στους 33 νεκρούς μέσα σε πέντε ημέρες.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.- Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία χολέρας το τελευταίο δεκαήμερο, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους ότι θα υπάρξει νέα θανατηφόρα έκρηξη της επιδημίας μετά την καταστροφική έλευση του κυκλώνα «Σάντι».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ