Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Εκθεση στην οποία εκφράζονται εκτιμήσεις που υποστηρίζουν ότι ο πυρηνικός εξοπλισμός της Κίνας είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αρχικά υπολογιζόταν εξέδωσε το αμερικανικό πανεπιστήμιο του Georgetown. Σύμφωνα με την έκθεση, εισηγητής της οποίας είναι ο καθηγητής δρ Φίλιπ Α. Κάρμπερ, η Κίνα έχει 3.000 πυρηνικές κεφαλές, αντί για 400 που υπολογιζόταν αρχικά.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Το υπουργείο Εργασίας της Ισπανίας ανακοίνωσε χτες πως το Νοέμβρη αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων κατά 59.536 ανεβάζοντας επίσημα το σύνολο των ανέργων στα 4.420.462, χωρίς όμως να υπολογίζονται όσοι εργάζονται σε συνθήκες ημιαπασχόλησης. Τα στοιχεία αυτά είναι πιο ζοφερά αν πάρει κανείς υπόψη ότι στην αστική στατιστική ένα άτομο που έχει εργαστεί και μόνο μία ώρα τη βδομάδα είναι αρκετό για να ενταχθεί στην κατηγορία των απασχολούμενων.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενας άμαχος σκοτώθηκε και ακόμα 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη χτεσινή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ΝΑΤΟικής βάσης στην επαρχία Λογκάρ. Οι Ταλιμπάν που ανέλαβαν την ευθύνη υποστηρίζουν ότι σκότωσαν πολλούς κατοχικούς στρατιώτες, κάτι που διαψεύδουν οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Στην απόλυση 1.500 δημοσίων υπαλλήλων προχώρησε η κυβέρνηση του αντιδραστικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, όπως κατήγγειλε η Εθνική Ενωση Εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα (ANEF). Ουσιαστικά πρόκειται για την «απάντηση» της κυβέρνησης, στην πρόσφατη 48ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων με αιτήματα την αύξηση των αποδοχών τους κατά 9,8% έναντι 5% που αντιπροτείνει η κυβέρνηση και εργασιακή ασφάλεια.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο «πόλεμος χαρακωμάτων» Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών συνεχίζεται καθώς απορρίφθηκε το νομοσχέδιο που προωθούσαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία για την παράταση και επέκταση των μισθολογικών φοροαπαλλαγών για ένα χρόνο η οποία πρόκειται να λήξει στην 31η Δεκεμβρίου, μέτρο που συνοδευόταν με ένα σχέδιο επιβολής νέου φόρου προς τους πλούσιους.

XAΓΗ.-- Ενταλμα σύλληψης σε βάρος του Σουδανού υπουργού Αμυνας Αμπντελραχίμ Μοχάμεντ Χουσεΐν εξέδωσε χτες ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λούις Μορένο Οκαμπο, με τις κατηγορίες της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου στο Νταρφούρ από τον Αύγουστο του 2003 ως το Μάρτη του 2004.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν σοβαρά σε επεισόδια εκλογικής και μετεκλογικής βίας που στιγμάτισαν τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν τη Δευτέρα στη ΛΔ Κονγκό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ