Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΥΝΙΔΑ.-- Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλαν οι τυνησιακές αρχές στις πόλεις Σμπέιτλα και Ντουζ, δυτικά και νότια, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκλήθηκε μετά από το ξέσπασμα επεισοδίων στη διάρκεια των οποίων παρενέβη ο στρατός, σκοτώθηκε μία νεαρή κοπέλα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι επτά πολίτες. Τα αίτια των επεισοδίων δεν έχουν αποσαφηνιστεί, όμως, διάχυτη είναι η αίσθηση ότι στην παρούσα φάση που αρχίζει η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις πρώτες, μετά την εκδίωξη Μπεν Αλι, εκλογές πολλά απομεινάρια του καθεστώτος θα επιδιώξουν να προκαλέσουν αστάθεια.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Υγειονομικές αρχές στην Πενσυλβάνια και την Ιντιάνα των ΗΠΑ ανακοίνωσαν χτες βράδυ πως εντόπισαν μία νέα ποικιλία ιού της «γρίπης των χοίρων» ή της λεγόμενης «νέας γρίπης» σε δύο παιδιά, που μολύνθηκαν από ενήλικα κηδεμόνα ο οποίος είχε προηγουμένως έρθει σε επαφή με χοίρους. Οι αρχές υποπτεύονται ότι η νέα ποικιλία της λεγόμενης «νέας γρίπης» καθιστά εφικτή τη μετάδοση της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο (ενώ πριν η ασθένεια μεταδιδόταν από ζώα σε άνθρωπο)...

ΤΙΡΑΝΑ.-- Η αλβανική αστυνομία εμπόδισε χτες ομάδα ακραίων οπαδών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, να αναρτήσουν μια τεράστια σημαία (30Χ40 μέτρα), με το χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» μέσα στο εθνικό στάδιο στα Τίρανα, ενόψει του αγώνα Αλβανίας - Γαλλίας για τα προκριματικά του Euro 2012. Στη σημαία αυτή, με κόκκινο φόντο εμφανιζόταν ο γνωστός χάρτης, στον οποίο η «Μεγάλη Αλβανία» απαρτίζεται από τη σημερινή Αλβανία και εδάφη από την Ελλάδα, τη FYROM, Σερβία και Μαυροβούνιο...

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε χθες το μεσημέρι την Αργεντινή, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Το επίκεντρο βρισκόταν κοντά στο Σαντιάγκο δελ Εστέρο, στο βόρειο τμήμα της χώρας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα.

ΑΝΚΟΡΑΤΖ.-- Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,8 βαθμών, σημειώθηκε στις απομακρυσμένες Αλεούτιες νήσους, νοτιοανατολικά της Αλάσκα όπως ανακοίνωσε το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), το οποίο εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι προτού προβεί στην άρση της, περίπου μια ώρα αργότερα. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές από το σεισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ