Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΡΤ Ω ΠΡΕΝΣ.-- Στους 6.000 έχουν φτάσει οι νεκροί από την επιδημία χολέρας που εξακολουθεί να θερίζει τον αϊτινό λαό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, που θεωρείται ότι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα που είναι χειρότερη, έως τις 31 Ιουλίου είχαν πεθάνει 5.968 άνθρωποι, καθημερινά χάνουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και περισσότεροι από 420.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί, ενώ 600 κρούσματα καταγράφονται καθημερινά.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ξεκίνησε χτες και επίσημα η έρευνα για το ρόλο της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον Μπερνάρ Ταπί, επιχειρηματία και στενό φίλο του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, όταν η Λαγκράντ ήταν υπουργός Οικονομικών το 2008. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η Λαγκάρντ επισύρουν ποινή κάθειρξης 10 ετών και επιβολής προστίμου 150.000 ευρώ.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ξεκίνησε τη Δευτέρα η δίκη του πτέραρχου Μπιλγκίν Μπαλάνλη, ο οποίος μαζί με άλλους 27 ανώτατους αξιωματούχους του στρατού παρέστησαν στο δικαστήριο όπου κατηγορούνται για συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, στην υπόθεση «Βαριοπούλα».

ΚΑΙΡΟ.-- Για τις 5 Σεπτέμβρη αναβλήθηκε η συνέχιση της δίκης σε βάρος του πρώην Προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ με τις κατηγορίες της δολοφονίας διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που τελικά οδήγησαν στην ανατροπή του. Ο 83χρονος πρώην πρόεδρος είχε φθάσει στο δικαστήριο με ελικόπτερο από το νοσοκομείο και μπήκε στη δικαστική αίθουσα μέσα σε σιδερένιο κλωβό.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ.-- Ερευνητές στη Σιγκαπούρη επανασχεδίασαν και δημιούργησαν αβλαβές στέλεχος βακτηρίου E.coli για να καταπολεμήσουν ένα άλλο κοινό μικρόβιο (Pseudomonas aeruginosa) με υψηλή ανθεκτικότητα στα φάρμακα και ιδιαίτερα θανατηφόρο για ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Μάθιου Γουκ Τσανγκ ισχυρίζονται ότι το εργαστηριακό βακτήριο εμπόδισε την ανάπτυξη του παθογόνου μικροβίου κατά 90%

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Αντί να δει τους ισλαμιστές δράστες της εναντίον του επίθεσης που είχε γίνει τον περασμένο Φλεβάρη στο χωριό Τσικεουσίκ της κεντρικής Ινδονησίας να καταδικάζονται, καταδικάστηκε ο ίδιος σε ποινή εξάμηνης κάθειρξης. Πρόκειται για τον 48χρονο Ντέντεν Σουντγτζάνα που καταδικάστηκε χτες επειδή χρησιμοποίησε το δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι σε απόπειρα λιντσαρίσματός του αγνοώντας την έκκληση των αστυνομικών να φύγει από την περιοχή...

ΚΑΜΠΕΡΑ.- Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλει φόρους για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον Ιούλιο του 2012.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ