Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε, χτες το πρωί, μπροστά στην είσοδο της έδρας της Αστυνομίας στη σιιτική πόλη Χίλα, στο νότιο Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Ενας υποψήφιος της αντιπολίτευσης τραυματίστηκε χτες ελαφριά όταν σημειώθηκε μικρή έκρηξη στο αυτοκίνητό του, λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, την ερχόμενη Κυριακή. Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί υποψήφιοι έχουν δεχθεί σωματικές επιθέσεις ή τα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους έχουν υπάρξει στόχοι εμπρησμών.

KAΜΠΕΡΑ.-- Σε οίκο ευγηρίας του Περθ της Αυστραλίας εξέπνευσε χτες σε ηλικία 110 ετών ο τελευταίος γνωστός επιζήσας του Α' Παγκοσμίου Πολέμου (1914-18). Είχε γεννηθεί στη Βρετανία το 1901 και κατατάχθηκε εθελοντικά το 1916 στο Βρετανικό Ναυτικό, όταν ήταν 15 ετών. Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πολέμησε ως αξιωματικός στο Αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία από το 1926, οπότε πήρε την αυστραλιανή υπηκοότητα.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ινδονησία και ΕΕ (ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ξυλείας παγκοσμίως) προχώρησαν χτες σε συμφωνία για την ανάσχεση των εξαγωγών παράνομης ξυλείας (τη λεγόμενη «Συμφωνία Εθελοντικής Συμμαχίας»). Προβλέπεται ότι από το 2013 θα πρέπει να είναι πιστοποιημένη η νομιμότητα όλης της ξυλείας που εισάγεται στις χώρες της ΕΕ από την Ινδονησία.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Ν. Αφρική ανακοίνωσε χτες ότι συγκροτεί ομάδα ειδικών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε βάρος ομοφυλοφίλων έπειτα από τον πρόσφατο βιασμό και τη δολοφονία της ακτιβίστριας Νοζόλο Νογκουάζα.

NIAMEΪ.-- Νηστικοί κοιμούνται σχεδόν κάθε βράδυ περίπου 2.600.00 άνθρωποι στο κεντροαφρικανικό Νίγηρα καθώς πλήττονται από δεινή επισιτιστική κρίση - αποτέλεσμα άσχημης ξηρασίας και ακρίβειας στα τρόφιμα. Η κατάσταση είναι χειρότερη στις κεντρικές και δυτικές περιοχές του Νίγηρα, τις οποίες η ξηρασία πλήττει εδώ και περίπου 2,5 χρόνια.

ΤΟΚIO.-- Για πρώτη φορά από το σεισμό της 11ης Μάρτη, μπήκαν χτες στις εγκαταστάσεις του υπ' αριθμόν 1 πυρηνικού αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα εργαζόμενοι της εταιρείας TEPCO για να εγκαταστήσουν συστήματα εξαερισμού που θα φιλτράρουν τα ραδιενεργά σωματίδια από τον αέρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ