Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΦΙΑ.-- Σε τρεις εβδομάδες θα καθοριστεί η διαδικασία ξεπουλήματος της κρατικής καπνοβιομηχανίας «Bulgartabac» (δύο εργοστάσια επεξεργασίας τσιγάρων στο Μπλαγκόεβγκραντ και τη Σόφια και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού στο Πέβεν), ανακοίνωσε χτες ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων και Ελέγχου της διαδικασίας, Εμιλ Καρανικόλοφ. Σημειώνεται πως η καπνοβιομηχανία στη Βουλγαρία είχε καθαρά κέρδη περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ το 2010, αυξημένα κατά 16,5%, έναντι του 2009.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Κροάτες αστυνομικοί συνέλαβαν 14 διαδηλωτές με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης, στη διάρκεια αντικυβερνητικής συγκέντρωσης στο Ζάγκρεμπ με συνθήματα «Λεηλατήσατε τη χώρα», «Κλέφτες», «Μαφία»... Μάλιστα, δύο από τους συλληφθέντες εμπόδισαν την έξοδο μελών της κυβερνώσας Κροατικής Δημοκρατικής Ενωσης (HDZ) από κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου διεξαγόταν κομματική εκδήλωση.

ΓΟΥΙΝΤΧΟΕΚ.-- Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε χτες ο πρόεδρος της Ναμίμπια Χιφικεπούνγιε Ποχάμπα βόρειες περιοχές της χώρας, εξαιτίας καταστροφικών πλημμυρών που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων και το ξεσπίτωμα 10.000 άλλων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ