Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

TEXΕΡΑΝΗ.-- Ενταση έχει προκληθεί από την απροκάλυπτη προσπάθεια του Προέδρου Αχμαντινετζάντ να αλλάξει την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αζάντ, ενός από τα μεγαλύτερα της χώρας, έτσι ώστε να το ελέγχει. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο. Το Αζαντ είναι ιδιωτικού δικαίου και η περιουσία του αποτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό φοιτούν περίπου 1,5 εκατομμύριο φοιτητές.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ενοπλοι έκαναν έφοδο στο γραφείο γερμανικής οργάνωσης αρωγής «Technisches Hilfswerk» στην πόλη Νιάλα στο νότιο Νταρφούρ του Σουδάν παίρνοντας μαζί τους δύο Γερμανούς εργαζόμενους ηλικίας 34 και 52 ετών.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Ανοιχτά αμφισβήτησε χτες η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ την ηγεσία των κυβερνώντων Εργατικών υπό τον πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ. Ο Ραντ απάντησε ζητώντας σήμερα επιβεβαίωση ή απόρριψη της ηγεσίας του κόμματός του από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα σε ψηφοφορία στην ομοσπονδιακή Βουλή. Δυσαρεστημένοι «Εργατικοί» βουλευτές επιδιώκουν την αντικατάσταση του Ραντ καθώς η κυβέρνησή του απειλείται με εκλογική ήττα στις βουλευτικές εκλογές του Οκτώβρη.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιβέτα Ραντιτσόβα της αντιπολιτευόμενης Σλοβακικής Δημοκρατικής Χριστιανικής Ενωσης, έδωσε χτες ο Πρόεδρος της Σλοβακίας Ιβάν Γκασπάροβιτς, μετά την αποτυχία να σχηματίσει κυβέρνηση ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που είχε έρθει πρώτο στις εκλογές της 12ης Ιουνίου.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Διαρροή πετρελαίου υπήρξε στην πλατφόρμα άντλησης «Maersk Resolute» στο δανικό τομέα της Βόρειας Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η διαρροή έχει ήδη σταματήσει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ