Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι συνομιλίες μεταξύ της διοίκησης του βρετανικού αερομεταφορέα «British Airways» κατέρρευσαν χτες το απόγευμα και από σήμερα το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρείας ξεκινά τριήμερη απεργία που θα διαρκέσει έως τις 22 Μάρτη, ενώ η απεργία θα επαναληφθεί από τις 27 Μάρτη έως και τις 30 του ίδιου μήνα τις ημέρες πριν το Πάσχα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η αγγλο-αυστραλιανή μεταλλευτική εταιρεία «Ρίο Τίντο» δήλωσε χτες ότι υπέγραψε συμφωνία με την Κίνα για την ανάπτυξη ορυχείων σιδηρομεταλλεύματος στη Δυτική Αφρική.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Μυστικές επαφές με ανώτερους αξιωματούχους των Ταλιμπάν υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε ο πρώην αντιπρόσωπος του ΟΗΕ, Κάι Εϊντε, σημειώνοντας ότι αυτές διεκόπησαν με τις πρώτες συλλήψεις στελεχών των Ταλιμπάν στο Πακιστάν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- 33 «ύποπτοι» - στην πλειοψηφία τους αξιωματικοί του ναυτικού - για σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον μη μουσουλμανικών πληθυσμών με στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης Ερντογάν, πρόκειται να δικαστούν τον Ιούνη, με την κατηγορία της συμμετοχής σε ένοπλη οργάνωση, σε συνέχεια του κυνηγητού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με αφορμή την οργάνωση «Εργκένεγκον».

ΣΑΝΑ'Α.-- Την επιτυχία της συμφωνίας εκεχειρίας με τους σιίτες ενόπλους Χούθι, στο βορρά, και τον επίσημο τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσής τους με τα κυβερνητικά στρατεύματα διακήρυξε, χτες, επισήμως σε συνέντευξη ο Πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντουλάχ αλ Σάλεχ.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Στη Βραζιλία βρίσκεται από χτες η Κολομβιανή γερουσιαστής Πιεδάδ Κόρδοβα προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση απελευθέρωσης του στρατιώτη Μονκάγιο που είναι αιχμάλωτος των FARC και της παράδοσης της σορού του Χοσέ Ντανιέλ Κάλβο. Επίσης χτες αποχώρησε η Κολομβία από τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά την πρόταση καταδίκης της εκ μέρους του Εκουαδόρ για τη δολοφονία του Φράνκλιν Αϊσάγια κατά την εισβολή των κολομβιανών δυνάμεων στο έδαφος του Εκουαδόρ την 1η Μάρτη του 2008 που είχε ως αποτέλεσμα να δολοφονηθούν 25 άνθρωποι μεταξύ αυτών και ο Ραούλ Ρέγιες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Παρίσι και Λονδίνο πρόκειται να συνεργαστούν στενότερα εφεξής στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, διατηρώντας όμως η κάθε χώρα το δικαίωμα της «πυρηνικής αποτροπής», δήλωσε χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες όταν κατέρρευσε παράνομο χρυσωρυχείο στη νότια επαρχία Μπο της Σιέρα Λεόνε.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Η Νιγηρία ανακάλεσε χτες τον πρεσβευτή της στη Λιβύη με αφορμή τις δηλώσεις του Λίβυου προέδρου Μουαμάρ Καντάφι για διχοτόμηση της Νιγηρίας με σκοπό τη δημιουργία ενός χριστιανικού και ενός μουσουλμανικού κράτους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ