Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΓΙΟΡΚΑ.-- Τουλάχιστον επτά άνθρωποι - μεταξύ των οποίων τρεις Κολομβιάνοι - έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε κτίριο και τυλίχτηκε στις φλόγες άλλο στην πρωτεύουσα της Μαγιόρκα, την Πάλμα. Ομάδες διάσωσης συνέχισαν και χτες τις έρευνες στο τριώροφο κτίριο - που εκτιμάται πως είναι 50 χρόνων. Στο κτίριο όπου ξέσπασε πυρκαγιά υπήρξαν δύο νεκροί. Η αστυνομία είχε κάνει λόγο για διαρροή αερίου, κάτι που απέρριψε η εταιρεία παροχής αερίου.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Στην Κούβα θα ταξιδεύσει ο γνωστός ηθοποιός και κάτοχος δύο βραβείων Οσκαρ, Σον Πεν, ώστε να γράψει ένα άρθρο για το περιοδικό «Vanity Fair» με θέμα «τι επιπτώσεις έχει για την Κούβα η άφιξη του Προέδρου Ομπάμα στην εξουσία των ΗΠΑ». Ο ίδιος θα προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Κουβανό ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο.

ΚΙΤΟ.-- Περιοδεία στην Ευρώπη ξεκίνησε χθες ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα. Η περιοδεία περιλαμβάνει τριήμερη επίσκεψη στη Βρετανία για ακαδημαϊκούς λόγους, καθώς θα δώσει μία σειρά διαλέξεων σε Πανεπιστήμια, και στη Ρωσία για την υπογραφή σειράς «στρατηγικών συμφωνιών» με τον ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέγιεφ.

ΣΕΟΥΛ.-- Ο 56χρονος Νοτιοκορεάτης γενετιστής Χουάνγκ Γου-σουκ καταδικάστηκε χτες σε διετή ποινή κάθειρξης με διετή αναστολή για κατάχραση δημοσίων κεφαλαίων που προορίζονταν για ερευνητικούς σκοπούς και για την παράνομη κατοχή ανθρωπίνων ωαρίων. Ο κάποτε εθνικός ήρωας της Ν. Κορέας είχε γίνει διεθνώς διάσημος το Φλεβάρη του 2004, όταν ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε πρώτος 30 ανθρώπινους κλώνους. Το Μάη του 2006 κατηγορήθηκε για παραποίηση επιστημονικών δεδομένων, απάτη και υπεξαίρεση κεφαλαίων. Εκτοτε τού αφαιρέθηκε κάθε επιστημονικός και πανεπιστημιακός τίτλος.

ΡΙΑΝΤ.-- «Χάρη» έδωσε ο βασιλιάς Αμπντουλάχ σε μια 22χρονη δημοσιογράφο που καταδικάστηκε από ισλαμικό δικαστήριο της Τζέντα σε 60 δημόσιες βουρδουλιές, επειδή συμμετείχε στην οργάνωση τηλεοπτικής εκπομπής με θέμα την ερωτική ζωή ενός νεαρού Σαουδάραβα, πριν παντρευτεί. Τα ζητήματα αυτά είναι ταμπού με βάση την πλέον αυστηρή έκφραση του ισλαμικού νόμου που επικρατεί στη χώρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Αμπντουλάχ παρεμβαίνει, τους τελευταίους μήνες, δίνοντας χάρη σε καταδικασθέντες για τέτοιου είδους θέματα, κάτι που σχολιάζεται από αναλυτές, ως προσπάθεια να καλλιεργήσει μια αίσθηση «αλλαγής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ