Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 200 άνθρωποι υπέστησαν δηλητηρίαση από διαρροή αμμωνίας στο Σιφένγκ, στην Κίνα, η οποία -όπως ανακοινώθηκε- οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Λόγω της διαρροής οι αρχές απομάκρυναν τους κατοίκους από τα σπίτια τους σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων.

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.-- Κατά 58% αυξήθηκαν οι νεκροί λόγω της ελονοσίας στην Καμπότζη, τους πρώτους μήνες του 2009, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της κινεζικής πόλης Ζικετάν, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων πνευμονικής πανώλης, με τις αρχές να ισχυροποιούν τα μέτρα της καραντίνας, προκειμένου να ελέγξουν όσο το δυνατόν καλύτερα την εξάπλωσή της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, μετά τα τρία θύματα της νόσου, εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση και τέταρτου ασθενούς.

ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος εισέβαλε σε γυμναστήριο μικρής πόλης της Πενσιλβάνια και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Ο δράστης στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του. Τα κίνητρά του δεν έγιναν γνωστά.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Ο Ζιμπαμπουέζος αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μσίκα, που διατέλεσε μέλος των κυβερνήσεων του Ρόμπερτ Μουγκάμπε επί δύο δεκαετίες, πέθανε χτες σε ηλικία 86 ετών.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Κατηγορίες για σχέδιο εξαπόλυσης τρομοκρατικής επίθεσης σε στρατιωτικές βάσεις της Αυστραλίας σε άλλους τέσσερις υπόπτους απήγγειλαν χτες οι αρχές της χώρας. Οι συλληφθέντες, σομαλικής και λιβανέζικης καταγωγής, κρατούνται σε φυλακή και αναμένεται να παρουσιαστούν σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 26 Οκτώβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ