Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι εσωκομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες είναι αυτές που θα καθορίσουν την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία, τη Δευτέρα, μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου Μάικλ Μάρτιν για το σκάνδαλο των βουλευτικών εξόδων. Υποψήφιοι τώρα είναι τρεις από το Συντηρητικό Κόμμα, και από το Εργατικό Κόμμα η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάργκαρετ Μπέκετ. Οι Εργατικοί θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Συντηρητικό υποψήφιο Τζον Μπέρκοου που δεν είναι αρεστός από την ηγεσία και το φαβορί, ενώ οι Συντηρητικοί βουλευτές έχουν οδηγίες να ψηφίσουν την Μάργκαρετ Μπέκετ του Εργατικού Κόμματος.

ΚΙΤΟ.-- Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας τόσο για το Κοινοβούλιο των Ανδεων, όσο και για το Ανώτατο Δικαστήριο δείχνει ότι το κόμμα του Προέδρου Ραφαέλ Κορέα Alianza Pais, είναι ο μεγάλος νικητής, καθώς απέσπασε το 45,08 για το Κοινοβούλιο και σχεδόν 40% για την εκλογή των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Η Εισαγγελία της Κολομβίας κάλεσε τον Μιγκέλ Μάσα Μάρκες, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών DAS, για να καταθέσει στο πλαίσιο της έναρξης έρευνας για τις καταγγελίες της παρακολούθησης του πρώην προεδρικού υποψήφιου, Λουίς Κάρλος Γκαλάν.

MOΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Νεότερος απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης της ισλαμικής οργάνωσης «Αλ Σαμπαάμπ» σε ξενοδοχείο της πόλης Μπελεντουέιν της Σομαλίας ανέβασε χτες σε 35 τον αριθμό των νεκρών, μεταξύ τους και ο υπουργός Ασφαλείας, Ομάρ Χάσι Αντεν. Ο Σομαλός πρωθυπουργός Ομάρ Αμπντιρασχίντ Αλί Σαρμάρκε δήλωσε στο ΒΒC πως η μεταβατική κυβέρνηση ελέγχει την κατάσταση, αλλά χρειάζεται «και» τη βοήθεια της «διεθνούς κοινότητας προτού να είναι αργά».

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κροατίας αποφάσισε να ακυρώσει κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Η μεγαλύτερη ένοπλη οργάνωση της Νιγηρίας, «Κίνημα για τη Χειραφέτηση του Δέλτα του Νίγηρα» (MEND), κατέστρεψε σημαντικό αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο σε τερματικό σταθμό της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας «Agip».

ΣΕΟΥΛ.-- Στις 2 Ιούλη επαναλαμβάνεται η συνάντηση Επιτροπών Νότιας Κορέας και ΛΔ Κορέας, σχετικά με τα αιτήματα της Πιονγκγιάνγκ για σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των Βορειοκορεατών εργατών στο εμπορικό πάρκο Καεσόνγκ, τα οποία απέρριψε χτες η νοτιοκορεατική αντιπροσωπεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ