Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Αεροπλάνα της αυτονομιστικής οργάνωσης των Τίγρεων των Ταμίλ Εελάμ, βομβάρδισαν χτες κυβερνητικό κτίριο στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, σε προσπάθεια επίδειξης δύναμης. Εκπρόσωπος του κυβερνητικού στρατού ανέφερε ότι χτυπήθηκε ένα κτίριο της Εφορίας, τραυματίστηκαν 40 άνθρωποι. Ο στρατός απάντησε με αντιαεροπορικά πυρά, καταρρίπτοντας το ένα από τα δύο αεροσκάφη, που έπεσε στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης, το οποίο ήταν κλειστό.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών παρατηρείται στις βορειοδυτικές περιοχές του Πακιστάν, μετά και την επίθεση σε σιιτικό τέμενος τον περασμένο Δεκέμβρη, με 29 θύματα. Χτες ακόμα μία βομβιστική επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κηδείας του Σιίτη θρησκευτικού ηγέτη, Σερ Ζεμάν, στην πόλη Ντέρα Ισμαήλ Καν, του βορειοδυτικού Πακιστάν, με αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 65 να τραυματιστούν

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Στους 208 έχει ανέβει ο αριθμός των νεκρών της πύρινης λαίλαπας που έπληξε τη νοτιοανατολική πολιτεία της Αυστραλίας, Βικτόρια και άφησε τουλάχιστον 208 νεκρούς και έκαψε πολλές εκατοντάδες σπίτια. Οι άστεγοι ανέρχονται σε 7.000 ενώ μεταξύ των αποτεφρωμένων περιοχών συμπεριλαμβάνεται και το όρος Μελά του Ποντιακού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αυστραλίας.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε κατηγορηματικά χτες δηλώσεις του πρωθυπουργού των Κοσσοβάρων Αλβανών Χασίμ Θάτσι ότι δήθεν η Μόσχα ενδέχεται να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο...

ΧΑΡΑΡΕ.-- Σε 3.759 ανέρχονται οι νεκροί και σε περισσότερα από 80.000 τα κρούσματα χολέρας στη Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

ΧΑΓΗ.-- Το Βέλγιο προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά της Σενεγάλης θεωρώντας την υπεύθυνη για την αποτυχία της να παραπέμψει σε δίκη τον πρώην «πρόεδρο» του Τσαντ, Χισέν Χάμπερ, που κατηγορείται για τις δολοφονίες και βασανισμό χιλιάδων υποστηριχτών της αντιπολίτευσης και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Χάμπερ ζει απ' τις αρχές της δεκαετίας του '90 στη Σενεγάλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ