Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Νέο γύρο ενδο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων προωθεί η αιγυπτιακή ηγεσία συνεχίζοντας τη διαμεσολάβησή της, ενώ παράλληλα φέρεται να αρχίζει και ένα νέο γύρο συζητήσεων με την ισραηλινή πλευρά σχετικά με την αραβική πρωτοβουλία ειρήνευσης, του 2002, που προσφέρει στο Ισραήλ «εξομάλυνση σχέσεων σε αντάλλαγμα με την πλήρη και άνευ όρων ισραηλινή αποχώρηση από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη». Την ίδια ώρα, η αμερικανική διπλωματική αποστολή ανακοίνωσε την εκχώρηση άλλων 150 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο των χορηγήσεων των δωρητών στην Παλαιστινιακή Αρχή.

ΟΤΑΒΑ.-- Ευθύνη επιρρίπτει έρευνα των καναδικών αρχών σε Καναδούς αξιωματούχους, επειδή, «αν και πίστευαν ότι πράττουν προς όφελος της χώρας τους» συνέβαλαν με κατάθεση ερωτήσεων στη φυλάκιση μεταξύ 2001 - 2004 και στο βασανισμό τριών Καναδών αραβικής καταγωγής σε φυλακές της Συρίας, ως υπόπτων για «συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις». Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ένας εκ των τριών συνελήφθη σε αμερικανικό αεροδρόμιο και εκδόθηκε στη Συρία, όπου έχει γεννηθεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας FBI και CIA με τρίτες χώρες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, 50% έναντι 42%, προηγείται ο Μπαράκ Ομπάμα του αντιπάλου του Τζον Μακέιν για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των «Reuters/C-SPAN/Zogby». Παράλληλα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα προκειμένου να «σφετεριστούν» τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, που εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον Ομπάμα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 36χρονος σεφ από την πόλη Λιντς, επειδή σκότωσε τον εραστή του, τον τεμάχισε, τον μαγείρεψε και έφαγε ένα κομμάτι του.

ΟΥΕΛΙΓΚΤΟΝ.-- «Φωτιά» άναψαν στη Ν. Ζηλανδία οι ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις του «σκιώδους» υπουργού Μετανάστευσης του Εθνικού Κόμματος, Λόκγουντ Σμιθ, που είπε ότι η υψηλή παραγωγικότητα των Ασιατών μεταναστών εργατών οφείλεται στο ότι έχουν... κοντά χέρια!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στην πρώτη θέση των ξένων επενδυτών στη Σερβία κατατάσσεται η Αυστρία, έχοντας «τοποθετήσει» την τελευταία οκταετία πάνω από δύο δισ. δολάρια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας, Μίλος Μπούγκαριν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ