Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10208

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με στόχο τη συγκάλυψη

Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου εμπλέκεται ακόμα πιο πολύ στην αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, ταυτόχρονα με την επιδίωξη της πλήρους συγκάλυψης. Παραιτήθηκε χτες από την κυβέρνηση ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος. Αποχή από τη συζήτηση στη Βουλή για την Προανακριτική Επιτροπή δήλωσε η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι βγάζοντας πολιτικά συμπεράσματα μπορούν να καταδικάσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.


ΣΕΛ.  14  -  15

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ είναι πολύτιμος θησαυρός

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

  • Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γιατί υπερασπιστήκαμε το σοσιαλιστικό σύστημα, τις μεγάλες κατακτήσεις του, που δεν έχουν καμία σχέση με τις όποιες κατακτήσεις είχαν οι εργαζόμενοι με την ταξική πάλη στον καπιταλισμό. Εξακολουθούμε και σήμερα να υπερασπιζόμαστε το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, παρά την κριτική που περιέχεται στις Θέσεις και στα ντοκουμέντα μας. Αυτήν την κόκκινη γραμμή δεν την περνάμε. Ούτε για λόγους εγωισμού, ούτε για λόγους συναισθηματισμού, αλλά για λόγους ουσίας.
  • Σήμερα δε μιλάμε για ένα σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε για πρώτη φορά και δεν υπήρχε η απαιτούμενη πείρα. Μιλάμε για την ενσωμάτωση όλης αυτής της εμπειρίας. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι αν κάθε Κομμουνιστικό Κόμμα και αν όλοι μαζί καταφέρουμε να ενσωματώσουμε αυτά τα συμπεράσματα μέσα στις θέσεις μας, θα είμαστε προϊδεασμένοι για το πώς πρέπει να δράσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα νέα ζητήματα και η εμπειρία πάντα όταν αναγνωρίζεται έχει αποδειχθεί πολύτιμος θησαυρός για το κομμουνιστικό κίνημα.

ΣΕΛ.  6  -  11

Eurokinissi

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ
Ισοπέδωση πτυχίων και δικαιωμάτων

Την πλήρη ισοπέδωση τίτλων σπουδών και εργασιακών δικαιωμάτων υπαγορεύει η ΕΕ και με τη χτεσινή απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για τα κολέγια. Σε ανυπακοή - απειθαρχία καλεί το ΚΚΕ με αφορμή και τη χτεσινή απόφαση. Συναγερμός πρέπει να σημάνει σε φοιτητές και σπουδαστές. Ετοιμη να εφαρμόσει τις ευρωαποφάσεις δηλώνει η κυβέρνηση, αυταπάτες για την ΕΕ και τους σκοπούς της σπέρνουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.


ΣΕΛ.  25

Η Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου, σήμερα Παρασκευή 24/10 και ώρα 9.00 π.μ.



ΠΑΙΔΕΙΑ
Ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή της Μπολόνια

ΣΕΛ.  24
ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση χρωστά στους πυρόπληκτους

ΣΕΛ.  23
ΛΑΡΚΟ
Επικίνδυνα σχέδια στο όνομα της κρίσης

ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ