Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Φοβού τους Δαναούς»

«"Μπουτάκια μεταλλαγμένου κοτόπουλου, 5 ευρώ το κιλό. Κιλότο μεταλλαγμένου μόσχου, 8 ευρώ το κιλό...". Ναι, πρόκειται για επιστημονική "φαντασία", αλλά όχι για ταινία. Είναι μια φαντασία που μετουσίωσαν οι ερευνητές σε πραγματικότητα, ένα θέαμα που μάλλον θα αντικρίσουμε όλοι μας τα προσεχή χρόνια στις προθήκες των κρεοπωλείων (...) "με τέτοιες πρακτικές ανοίγει ο δρόμος για μια ακόμα ανεξέλεγκτη τεχνολογία που έχει να κάνει με τη διατροφή. Αλλά οι άνθρωποι δεν είναι μόνο ό,τι τρώνε, όπως θα ήθελαν ορισμένοι κερδοσκόποι, αλλά και ό,τι σκέφτονται, ό,τι πράττουν και ό,τι ονειρεύονται. Γι' αυτό πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας..."» (είδηση και σχόλιο από τον καθηγητή Γενετικής Σ. Αλαχιώτη / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Είναι πολύ το «οικολογικό» χρήμα

«Η χρηματοδότηση της κατασκευής 1.223 "έξυπνων σχολείων" σε όλη τη χώρα αποφασίστηκε χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή. Τα νέα σχολεία θα ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Θα κυριαρχούν τα οικολογικά υλικά, θα έχουν πράσινες στέγες και θα είναι εξοπλισμένα με ειδικά συστήματα τα οποία περιορίζουν το διοξείδιο του άνθρακα» (η είδηση στο ΒΗΜΑ).

Βρεγμένη σανίδα

«Παντού σκουπίδια, είναι μια ευκαιρία να πάρουμε στα χέρια μας πρωτόγονα όπλα, στειλιάρια, φτυάρια, να ξεκινήσουμε από τα ανώτατα ιδρύματα και να πάμε προς τα κάτω. Να ξεκινήσει η εκστρατεία καθαρισμού με λαϊκούς ανθρώπους που είναι καθαροί» (ο ηθοποιός Γιώργος Αρμένης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ