Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η ...ωριμότητα

«Το γκάλοπ της Metron Analysis δείχνει ότι οι πολίτες είναι ώριμοι για ρήξεις και τομές κι αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και από την κυβέρνηση αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η τεχνητή πόλωση που επιδιώκει το τελευταίο διάστημα ο κ. Παπανδρέου δεν τον ευνοεί, ενώ αντίθετα η διάθεση του κ. Καραμανλή για συγκρούσεις και μεταρρυθμίσεις βοηθά την κυβέρνηση να ξεπεράσει την προσωρινή - όπως αποδεικνύεται - κάμψη της περασμένης άνοιξης» (Από το κύριο άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).

Προβληματική εικόνα

«Προβληματική εικόνα εμφανίζεται για την κυβέρνηση και στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων. Αν και καταγράφεται μια τάση υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, της άρσης μονιμότητας στο Δημόσιο, κ.α., οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες δε φαίνεται να πείθουν και στην κοινή γνώμη επικρατεί σύγχυση. Ενδεικτική αυτής της θολής εικόνας είναι η θέση των ερωτηθέντων για τη συμφωνία στον ΟΤΕ: 33,6% διαφωνεί, 29,5% συμφωνεί και 36,7% δε γνωρίζει τι γίνεται...

Επίσης, στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται άνοδος των ευρωσκεπτικιστών στη χώρα μας, ως απόρροια του γαλλικού και του ολλανδικού "όχι" στο Ευρωσύνταγμα, ενώ 56,9% έχει αρνητική γνώμη και για το ευρώ». (Το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Στο ζενίθ η απαισιοδοξία

«Η ανεργία (36,6%), η οικονομία (34,2%) και η ακρίβεια (10,6%) θεωρούνται ως κυριότερα προβλήματα της χώρας.

Στο ζενίθ παραμένει ο δείκτης απαισιοδοξίας για την πορεία της χώρας. Το 70% δήλωσαν απαισιόδοξοι και μόλις το 27,9% αισιόδοξοι». (Το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ