Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το «λάθος»... «Και επειδή όλοι γνωρίζουμε τη μάστιγα της πολυνομίας και τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στις μεγάλες και στις μικρές επενδύσεις, το ερώτημα προς τον υφυπουργό Οικονομίας είναι απλό: Γιατί δεν εξήγησε ο ίδιος με παρρησία στη Βουλή τι ακριβώς συμβαίνει και δεν έθεσε με ξεκάθαρο τρόπο την αντιπολίτευση προ των ευθυνών λέγοντας: Αποφασίστε εσείς εάν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε μια τέτοιου μεγέθους επένδυση, η οποία θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη, θα φέρει συνάλλαγμα στη χώρα και θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας στην περιοχή. Ο κ. Πάχτας δεν είναι χτεσινός στην πολιτική, ώστε να μη σκέφτεται τα αυτονόητα» (Γ. Πολίτης - ΝΕΑ).

Ανατροπή σκηνικού... «Μια πολιτική γκάφα ολκής -για να μείνουμε στην πιο ήπια εκδοχή- και ο τρόπος που τη διαχειρίστηκαν η κυβέρνηση και ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανέτρεψε αφ' ενός πλήρως την πολιτική ατζέντα και αφ' ετέρου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια γενικότερη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Εκ των πραγμάτων την πρωτοβουλία των κινήσεων τώρα την έχει η ΝΔ, που έχει κάθε συμφέρον βέβαια να οδηγήσει την πολιτική αντιπαράθεση στο προνομιακό γι' αυτήν γήπεδο της σκανδαλολογίας και της διαφθοράς (Σήφης Πολυμήλης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Χειραγωγήσιμος... «Ανεξάρτητα από την ορθότητα ή μη της απόφασής του, ο κ. Παπανδρέου με τη διαδικασία που ακολούθησε έδειξε ότι ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ θα είναι εύκολα χειραγωγήσιμος από τα ΜΜΕ. Οταν ένας νέος αρχηγός (που δεν έχει καν εκλεγεί) λαμβάνει αποφάσεις υπό την πίεση των δελτίων ειδήσεων, αδιαφορώντας για την εσωκομματική πολιτική διαδικασία, γίνεται φανερό ότι είναι ευάλωτος» (Γ. Κουβαράς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Πραγματικότητα ή επιθυμίες... «Οι τελευταίες εξελίξεις θα έχουν δύο ορατές παρενέργειες: Θα "τσιμεντώσουν" τους κρίσιμους μετακινούμενους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που διαρρέουν στη ΝΔ. Θα ανοίξουν διαύλους για να κερδίσει η ΝΔ ψηφοφόρους αναποφάσιστους του κυβερνώντος κόμματος. Τούτη είναι η ωμή πραγματικότητα» (Γ. Λούλης - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ