Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η «τεμπελιά» των Ευρωπαίων...«Σύμφωνα με τα στοιχεία του OOΣA, ο μέσος Αμερικανός δουλεύει 1.976 ώρες το χρόνο, έναντι 1.535 των Γερμανών - των Δανών και Νορβηγών είναι ακόμη λιγότερες - ενώ την τελευταία εικοσαετία στην Αμερική το εργατικό έτος έχει επιμηκυνθεί κατά 50 ώρες και στην Ευρώπη έχει συρρικνωθεί κατά 12 ώρες. Ακόμη κι αυτά τα στοιχεία δε φανερώνουν την έκταση της "τεμπελιάς" των Ευρωπαίων, αφού δε λαμβάνουν υπόψη τους την αύξηση της απασχόλησης στις HΠA και τη μείωσή της στην Ευρώπη, και τις χαμένες εργατοώρες εξαιτίας των απεργιών στην Ευρώπη - κατά μέσο όρο 120 ημέρες ανά 1.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη, έναντι 50 στις HΠA για την περίοδο 1992-2001. Με απλά λόγια, λοιπόν, οι Αμερικανοί δουλεύουν περισσότερο, ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν μεγαλύτερες διακοπές, συνταξιοδοτούνται γρηγορότερα και πολλοί είτε είναι άνεργοι είτε απεργούν». (Χέραλντ Τρίμπιουν - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Σταθερές αξίες...«Το ντεμπούτο του ως πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρίας Παροχής Αερίου Αττικής έκανε χθες ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Η εταιρία του, που ελέγχεται κατά 51% από το Δημόσιο και κατά 49% από τις εταιρίες Shell και Cinergy, εγκαινίασε χθες, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου και του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου, το νέο δίκτυο διανομής στο Παλαιό Φάληρο. "Ως απλός πολίτης παρακολουθώ και εγώ την εξάπλωση του φυσικού αερίου", είπε στην τελετή ο Ανδρέας Παπανδρέου και επισήμανε ότι το νέο καύσιμο θα συμβάλει στην προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή στο λεκανοπέδιο». (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Απροθυμία...«Η πορεία των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι τελικώς με κόμμα και κυβέρνηση... Το πρόβλημα για τον κ. Σημίτη είναι ότι, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, τα κορυφαία στελέχη και ο κομματικός μηχανισμός εμφανίζουν σήμερα χαρακτηριστική απροθυμία να συσπειρωθούν γύρω του. Ο βασικός λόγος είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν εκφράζει αυτή τη στιγμή καμία προοπτική για το κυβερνών κόμμα». (Γ. Κουβαράς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ